2018-03-08

Dags att söka bygglov inför sommaren

Planerar du att glasa in verandan, bygga ett Attefallshus eller genomföra något annat byggprojekt i sommar? Då är det dags att lämna in en bygglovsansökan eller anmälan nu.

Barn som spikar på sommaren.

Sommaren är en period då många passar på att förverkliga sina byggprojekt. Många byggprojekt kräver någon form av bygglov. För att få det behöver du göra en bygglovsansökan eller anmälan.

– Under april och maj kommer det in flest bygglovsansökningar och anmälningar. Om allt inte är rätt från början kanske det dessutom krävs en komplettering, som gör att det tar längre tid. Därför är det bra att söka i god tid om du vill kunna sätta igång med ditt projekt till semestern, säger Malchaz Mikadze, kart- och bygglovschef på Nynäshamns kommun.

Välkommen på kvällsöppet

Har du frågor inför din ansökan? På torsdagskvällar kan du boka tid för bygglovsvägledning och träffa en bygglovshandläggare på plats i kommunhuset.

Sidan granskad 2018-03-29
Sidansvarig: Lisa Olén