2018-03-07

Risk för tillfällig ökad lukt från Nynas

Nynas AB kommer under perioden mars - oktober 2018 att genomföra en teknisk åtgärd för att byta ut en surgaskompressor. Det kan utgöra en risk för att det kan lukta mer än vanligt innan arbetet är helt färdigställt.

Anställda på Nynas AB i arbetskläder.

Foto: Nynas AB

Byte av surgaskompressor

Arbetet som sträcker sig från mars till oktober 2018 handlar om att Nynas ska byta ut en surgaskompressor. Den nuvarande kompressorn har under en tid haft ett flertal störningar, vilket gjort att den inte fungerat på ett säkert sätt.

Dialog med tillsynsmyndigheten

Nynas AB uppger att de haft en dialog med tillsynsmyndigheten i ärendet, och att de inte kommer överskrida de villkor om svavelutsläpp eller reningsgrad som finns i nuvarande tillstånd.

Text: Sara Ahl

Sidan granskad 2018-03-08