2018-02-22

Nej till cykelväg vid Kvarnängen

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden vill prioritera andra gång- och cykelvägar. Därför avslogs förslag om gång- coh cykelväg mot Kvarnängen.

Kommunen har tidigare föreslagit för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden att bygga en ny gång- och cykelbana mellan busshållplats Natviksvägen och Kvarnängsvägen. Förslaget togs upp i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden den 22 februari. Nämnden avslog förslaget.

- Nämnden anser att det finns andra avbrott i gång- och cykelnätet som ska prioriteras över denna sträcka. De har nu gett miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ta fram ett nytt förslag, säger Jesper Skoglund, stadsmiljöchef.

Fler nya gång- och cykelvägar planerade
Kommunens stadsmiljöavdelning har gått igenom kommunens gång- och cykelnät för att hitta brister och avvikelser. Målet är att åtgärda minst en avvikelse per år.

Sidan granskad 2018-03-07
Sidansvarig: Lisa Olén