Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-12-05

Återvinningsstation blir kvar i Stora Vika

Återvinningsstationen i Stora Vika som skulle tas bort blir kvar, men får en annan placering.

Nynäshamnsbostäder vill ha bort återvinningsstationen som står på deras mark i Stora Vika. Anledningen är att det är skräpigt runt stationen och Nynäshamnsbostäder får lägga ner mycket resurser på att städa marken. Det skulle göra att Stora Vika blir av med sin enda återvinningsstation. Nu har Nynäshamnsbostäder och FTI dock föreslagit en lösning på problemet.

– Nynäshamnsbostäder har föreslagit en lösning där den befintliga återvinningsstationen får bli kvar tills FTI som äger stationen hunnit hitta en ny placering i Stora Vika. FTI arbetar nu med att kontakta andra markägare för att hitta alternativa placeringar, säger Alf Olsson, förvaltningschef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. 

– Det är inte kommunen utan producenten som ansvarar för återvinningen av förpackningar och tidningar, men vi vill självklart underlätta i arbetet och har föreslagit några platser som vi tror skulle vara möjliga och lämpliga, fortsätter Alf Olsson.


FTI sköter återvinning av förpackningar och tidningar
Det är den som producerar en förpackning eller tidning som ansvarar för att ta hand om den när den slängs. FTI, förpacknings- och tidningsinsamlingen är ett samarbete mellan olika företag som tillverkar förpackningar. De äger och sköter återvinningsstationerna för förpackningar av glas, papper, plast, metall och tidningar.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-12-12
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp