2019-05-08

Förtidsrösta från 8 maj i EU-valet

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet. Om du vill förtidsrösta kan du göra det från 8 maj till och med valdagen. /Read about the Election in other languageslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är val till Europaparlamentet var femte år. I valet väljer medborgarna i EU:s medlemsländer vilka politiska partier och ledamöter som ska representera dem i EU-parlamentet de kommande fem åren. EU-valet går till på samma sätt som valen till kommun, landsting och riksdag i Sverige. Du får ett röstkort hem i brevlådan och kan sedan förtidsrösta eller rösta i vallokal på valdagen.

Förtidsrösta 8-26 maj

Du kan rösta i förtid i vilken röstningslokal som helst i hela landet från 8 maj till och med valdagen 26 maj. I Nynäshamns kommun finns det 5 förtidsröstningslokaler:

• Folkets hus: Stadshusplatsen 3 i centrala Nynäshamn.
  • Centrumhuset i Ösmo: Ösmo centrum 4.
  • Hyresgästföreningens lokal i Backlura: Backluravägen 31 C i Nynäshamn.
  • Sjötelegrafen: Telivägen 2 i Nynäshamn.
  • Sorunda församlingshem: Kyrkgatan 16 i Sorunda.

På den här sidan finns information om förtidsröstningslokalernas öppettider.

The 2019 EU elections

The elections to the European Parliament will take place on 26 May 2019 in Sweden. In the EU elections, the citizens of the EU member states will choose by means of general elections those who will represent them in the European Parliament during the next five years.

Here is more informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Read about Your right to vote, vote in advance or vote on election day, and more.

Sidan granskad 2019-05-08

Sidansvarig: