2018-11-05

Militärövning i Nynäshamn

Den här veckan övar Livgardet i Nynäshamn. Militärövningen kommer att synas större delen veckan i och i anslutning till hela hamnområdet – utom Gotlandsterminalen.

Övningsområdet markerat på en karta.

Övningen är inom det markerade området.

Övningen, som går under namnet Terminus 18, övar på fem platser i Stockholms län varav Nynäshamn är den ena.

Märkbart för allmänheten

Övningen är märkbar för allmänheten. Stridsutrustade och beväpnade soldater kommer att synas i och i anslutning till hela hamnområdet utom Gotlandsterminalen som inte ingår i övningsområdet. Emellanåt kommer det även att synas ”skådespelare” som uppträder med civila kläder och som ibland bär olika typer av attrappvapen. Ingen strid eller skottlossning kommer att ske, däremot kan enstaka mindre smällar att ske dagtid.

Kontrollanter

Övningsledningen har kontrollanter som bär gul väst eller har ett blågult band runt armen. Kontrollanterna ansvarar för att ingen ska komma till skada. Livgardet uppmanar allmänheten att inte passera de områden som är avspärrade med rödvita plastband.

Här kan du läsa Försvarsmaktens information om övningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Till Livgardets Facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2018-11-05