Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

2018-05-15

Räddningstjänsten avråder från eldning

Södertörns brandförsvarsförbund (SBFF) går nu ut och avråder från eldning. Avrådan gäller alla kommuner i Stockholm län.

Man sitter i skogsområde intill en brasa.

Foto: Scandinav bildbyrå.

Under måndagen gick SBFF ut med information om att de avråder allmänheten att elda om eldningen inte kan genomföras på ett uppenbart säkert sätt.

Stor försiktighet

SBFF uppmanar till mycket stor försiktighet i samband med grillning, arbete i skog och andra aktiviteter i naturen. ”Även små energikällor som till exempel cigarettglöd eller gnistor från grill, verktyg och maskiner kan vara tillräckligt för att skapa en okontrollerad brand utomhus” skriver SBFF på sin webbplats.

På Söderstörns brandförvarsförbunds webbplatslänk till annan webbplats finns mer information och tips. Där finns även information om var du kan ringa för aktuell brandriskprognos.

Sidan granskad 2018-05-18