Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Heltidssatsningen Nya Tider

I Nynäshamns kommun har personal inom  barn- och äldreomsorgen samt funktionsnedsättningsområdet rätt till heltid. Det är ovanligt att en kommun erbjuder alla medarbetare heltid. Det gör att många arbetsgivare som ska införa heltid till alla har Nynäshamns kommuns heltidssatsning som mall i sin organisation

Heltidssatsningen Nya Tider startade år 2006 sedan Nynäshamns kommun uppmärksammat att främst många kvinnor hade deltidstjänster och timvikariat.

Satsningen tog fart på allvar hösten 2007 då personal inom socialförvaltningen erbjöds heltid. Numera erbjuds all personal inom Nynäshamns kommuns funktionsnedsättningsområde samt barn- och äldreomsorgen önskad sysselsättningsgrad.

Bemanningscentrum fördelar tid

Navet i heltidssatsningen är Bemanningscentrum. Centret har ansvar för kommunen vikariehantering och sköter fördelningen av den övertid/extratid som vissa avdelningar får när medarbetare går upp i arbetstid.

Om medarbetares extratid förläggs på annan avdelning än den ordinarie blir det i de allra flesta fallen på en avdelning i närheten av den ordinarie.

Lönekostnaderna har sjunkit

Heltidssatsningen medförde direkt 84 nya heltidstjänster. Därefter har medarbetarnas genomsnittliga sysselsättningsgrad ökat varje år.

Satsningen har även lett till bättre villkor för medarbetare och lägre lönekostnader. Fler heltidsanställningar kostar mer men färre timavlönade, kraftigt reducerade övertidsuttag och en flexibel (anpassbar) organisation har bidragit till att lönekostnaderna har minskat med närmare 20 procent år 2013 jämfört med år 2006.

Sidan granskad 2017-07-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp