Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

EU-stipendium för företagare

Erasmus for young entrepreneurs är ett EU-utbytesstipendium för företagare. Trots namnet behöver man inte vara ung.

Du som är nyföretagare kan åka utomlands för att vidareutveckla ditt företag. Vare sig du åker eller tar emot en nyföretagare från ett annat land öppnar utbytet nya möjligheter för ditt företag.

Nyföretagare

Du som har varit företagare i mindre än tre år eller vill starta eget och ha en seriös affärsplan kan åka utomlands för att arbeta hos en erfaren företagare i ett annat land. Med den vunna erfarenheten i bagaget kan du vidareutveckla ditt företag på hemmaplan.

Värdföretag

Du som är en etablerad företagare kan ta emot en nyföretagare från ett annat land som vill komma hit och arbeta med ditt företag. Du får tillgång till nya idéer, färdigheter, nätverk och marknader utan att behöva lämna Nynäshamn.

37 länder

Utöver EU:s 27 medlemsländer kommer du från och med nästa programperiod (2014-2020) att få tillgång till ytterligare 10 länder. CIP-länderna kommer då också att ingå. Inom CIP (ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation) finns det bland annat möjlighet att samarbeta med Norge, Island, Liechtenstein, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Turkiet och Serbien.

Lokala kontaktpunkter i Sverige​

I Sverige finns det tre lokala kontaktpunkter som hjälper intresserade företagare från hela landet: en offentlig aktör - Skellefteå kommun - och två privata organisationer - European Minds Sweden AB i Luleå och Europa Institutet i Västerås.

Till höger kan du läsa mer om programmet

Sidan granskad 2016-02-23

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp