Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Projekt Erasmus+ under vecka 45

Erasmus+ är ett projekt med syfte att öka den digitala kompetensen. Under vecka 45 är NKC huvudansvarig koordinator för projektet.

Erasmus+
Improving the digital competence in adults, both for teachers and students (IDCA)

NKC är huvudansvarig koordinator för detta projekt inom Erasmus +, ett tvåårigt projekt som inleddes hösten 2017 och avslutas 2019.
I projektet deltar förutom NKC vuxenutbildningar från Litauen och Spanien.
Syftet med projektet är att öka den digitala kompetensen. Det ska ske genom erfarenhetsutbyte och implementering av nya metoder och verktyg för att öka kompetensen särskilt hos dem som har brister i sin digitala kompetens..
Hösten 2017 samlades en ledningsgrupp under en vecka i Nynäshamn. Liknande möten har därefter genomförts i Litauen i mars 2018 och i Spanien i juni 2018.

Vecka 45 kommer sex studerande samt ett par lärare från respektive land till Nynäshamn och möter lika många från NKC. Under veckan ansvarar respektive land för undervisning på engelska om olika digitala verktyg. Dessutom kommer deltagarna att få lära känna Nynäshamn bättre genom en guidad busstur samt genomföra studiebesök i Stockholm och event hos Tom Tits i Södertälje med mera.

Sidan granskad 2018-11-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp