Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Se dina starka sidor!

Vår kurator Jelena Krujtskova genomförde gruppsamtal med B-gruppen på SFI vecka 8.

Med hjälp av kuratorns handledning fick deltagarna i SFI - kursen resonera kring sina starka sidor i olika former, det vill säga i gruppsamtal och i en skriftlig uppgift. Målet med dessa aktiviteter handlade om att stärka deltagarnas självförtroende och hjälpa dem att se sina starka sidor. Tanken med handledningen var också att uppmärksamma kursdeltagarna om arbetsintervjuer. Kuratorn betonade att man ska berätta om sina positiva egenskaper när man söker jobb eller när man går på arbetsintervjuer. Arbetsförmedlingen har en lista på personliga egenskaper som man kan använda, vilket vi arbetade med.

Listan finns här: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Tips-och-rad/Personligt-brev/Personliga-egenskaper.htmllänk till annan webbplats

Läraren Katarzyna Duszynska var närvarande i klassrummet och hjälpte till med att förklara nya ord och vägleda sina kursdeltagare. Det fanns många nya ord men med hjälp av beskrivningar av olika egenskaper blev orden tydligare. Samtalen byggdes på Johari Fönster som är ett verktyg för självkännedom, gruppdynamik och personlig utveckling. Nästa vecka kommer gruppen att ha efterarbete av samtalen med Katarzyna, det vill säga reflektioner med språkutvecklande insatser.

Vi ser fram emot nya gruppsamtal med Jelena!

Text: Katarzyna Duszynska

Bild för dina starka sidor
Bild på Johari fönster
Sidan granskad 2017-07-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp