Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns KompetensCentrum
Nynäshamns KompetensCentrum

Om NKC

Välkommen till Nynäshamns KompetensCentrum - NKC - som är den kommunala vuxenutbildningen i Nynäshamn. Studera som vuxen på NKC i en miljö som präglas av glädje och utveckling. Hos oss finns ett brett utbildningsutbud på olika nivåer. Utbildningarna är avgiftsfria och studiemedelsberättigade.

logg och text om Nitus

Nynäshamns KompetensCentrum är kvalitetsdeklarerat lärcentra.

Vill du förverkliga dina drömmar och idéer?
Vill du vara på en plats där du ges möjlighet att utvecklas i ditt lärande och forma på din egen framtid? Då har du just hittat rätt.

NKC hittar du i Nynäshamn i Stockholms södra skärgård. Här utvecklas du som människa och yrkesperson. Vi har yrkeskurser som leder till jobb. Du kan via vårt kursutbud skaffa dig gymnasiekompetens och behörigheter till högskolan. Du kan också studera på Yrkeshögskolan eller högskolan via vårt lärcentrum.

Eftersom vi har den exklusiva mixen av utbildningar skapas det möjlighet till unika möten mellan människor som du bär med dig resten av ditt liv. Vårt mål är att alla studerande ska känna att man får uppleva nya saker och träffa nya människor på ett sätt som ger nya tankar och insikter och att det skapar växt, utveckling och lärande. Fantastiska lärare och engagerad personal runt dina studier får det att hända. Ja till och med överträffa dina egna förväntningar och ibland kan göra små mirakel.

Jag heter Anneli Sahlin och är rektor på NKC, Nynäshamns kompetenscentrum. Min övertygelse är att bildning och utbildning är den bästa investering man kan göra i sig själv. I det ligger, i rollen som rektor, att skapa de allra bästa förutsättningarna för var och en att växa i sitt lärande och finna sin egen väg i livet. Man kan aldrig veta vart resan slutar men vi vet att den börjar hos oss på NKC.

Hjärtligt välkommen till NKC
Anneli Sahlin/rektor


Utbildningsutbud 2019

 • SFI - Svenska för invandrare.
 • Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning.
 • Yrkesutbildning på gymnasial nivå: vård- och omsorg, barn och fritid, takläggare och restaurang.
 • Kompetensutveckling på distans och kvällstid.
 • HLR - utbildning.
 • YH-utbildningar: Bryggeritekniker.
 • Förskollärarprogrammet och Grundlärarprogrammet i samarbete med Karlstads universitet.
 • Fristående högskolekurser på distans

NKC är medlem i NITUS

NITUS är ett rikstäckande nätverk för kommuner med lärcentra. Idag har NITUS drygt 100 medlemskommuner i Sverige. Nätverket ger stöd till medlemskommuner som via lärcentra arbetar med kompetensförsörjning på olika nivåer. Fokus var från början högskoleutbildning på distans, men har efterhand även kommit att innefatta utbildning för vuxna och kompetensförsörjning i ett brett perspektiv. Ofta görs detta i nära samarbete med olika utbildningsanordnare, arbetsliv och forskare.

Universitet- och högskoleutbildning på distans och tentamensmöjligheter

Avstånd är inget hinder när du väl bestämt dig för att studera. En rad program och kurser går lika bra att studera hemifrån, på distans, som på campus.
Många distansutbildningar är kopplade till lärcentra där det finns tillgång till rum och utrustning. Ett lärcentrum erbjuder också möjligheten att skriva tentamen. Samma regler gäller på lärcentra som vid skrivning i skrivsal på vanligt universitet eller högskola.

NKC är medlem i Nitus, det rikstäckande nätverket för kommuner med lärcentra och samarbetar med universitet och högskolor när det gäller distansutbildning. Under 2018 pågår Förskoleprogrammet och Grundlärarprogrammet, i samarbete med Karlstads universitet.

Studie- och yrkesvägledning

Du som känner dig osäker inför ditt studieval är välkommen till Kompetenscentrums studie-och yrkesvägledning. Här kan du träffa studie- och yrkesvägledare, och får hjälp med din studieplan.

Läs mer om NKC:s studie och yrkesvägledning.PDF

Prövning

Vill du få betyg i en kurs du läst in på egen hand eller vill du höja ett tidigare betyg? Då kan du göra en prövning. På egen hand läser du in en kurs enligt gällande kursplan och sedan gör du ett muntligt och/eller skriftligt prov.

Läs mer om prövning på NKCöppnas i nytt fönster

Tentamen

Vi tar emot studenter från alla universitet och högskolor, för tentamen. Kontakta NKC:s administration för tentabokning: nykc@nynashamn.se,
08-520 680 95

Läs mer om tentamen på NKCöppnas i nytt fönster

Utbildning för företag

Du som driver företag eller är ledare för en verksamhet eller organisation kan också vända dig hit när det gäller utbildning. Vuxenutbildningen tar fram utbildningslösningar för både dig och dina anställda utifrån behov.

Receptionens öppettider

Du är välkommen att besöka oss i våra lokaler på Idunvägen 1, plan 6 i Nynäshamns sjukhus. Receptionen är öppen:

 • Måndag klockan 10 - 12
 • Tisdag klockan 9 - 12
 • Tisdag klockan 17 - 18
 • Onsdag klockan 9 - 12
 • Torsdag klockan 9 - 12
 • Fredag klockan 9 - 12

Vägledning för SFI studier och Studie- och yrkesvägledare har speciella drop in tider och telefontider, se aktuella tider under Kontakta NKC.

OBS! Under Kontakta NKC finns information om förändring av ordinarie kontaktmöjlighet för aktuell vecka.

Sidan granskad 2019-06-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp