Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Kontakta köken

Här hittar du information och kontaktuppgifter över köken på kommunens skolor och äldreomsorgen. Välj kök i vänstermeny.

Kostenhetens verksamhet

Totalt arbetar cirka 68 personer inom kostenheten och i verksamheten finns 27 kök varav 22 är tillagningskök och 5 är mottagningskök. Vi lagar ungefär 5500 portioner lunch per dag till förskolor och skolor.

Inom äldreomsorgen finns två av våra tillagningskök, ett på Sunnerbo och ett på Rosengårdens äldreboende. De tillagar tillsammans till äldreomsorgen cirka 450 portioner per dag. De båda köken tillagar och serverar lunch och middag. De mindre måltiderna såsom frukost, eftermiddagsfika och kvällsmål har avdelningarna på äldreboendet själva hand om. Rosengårdens kök levererar även mat till Tallåsens äldreboende och matlådor till hemtjänsten. Sunnerbo köket levererar förutom lunch och middag till äldreboendet lunch till Sunnerby skolan och Kyrkskolan.

Så här fungerar kostenheten

Utbildning - Kökschefer och kockar har den utbildning som krävs för att klara av att laga mat till många. All personal får regelbundet information och utbildning.

Hygien

Personalen arbetar efter ett egenkontrollprogram och följer de regler som finns när det gäller temperatur, förvaring, servering, tillagning och städning i köket.  Miljö och hälsa gör regelbundna kontroller för att se att regler och riktlinjer följs ordentligt. All personal får genomgå en kurs i livsmedelshygien.

Tillsatser

Matsedeln består både av rätter som lagas från grunden och en del hel- och halvfabrikat. Så långt som det är möjligt lagas maten från grunden.
Vi strävar efter att använda livsmedel med så få tillsatser som möjligt genom att granska innehållet i hel- och halvfabrikat och ställa krav på leverantörer och grossister. Produkter som innehåller smakförstärkare (E620 - 625) och delvis härdat fett (industriellt framställt transfett) utesluts i tillagningen och ersätts med andra livsmedel.

Sidan granskad 2017-06-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp