Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Skolmat och matsedel

Kostenheten i Nynäshamns kommun ansvarar för måltidsverksamheten till kommunens förskolor, skolor och äldreomsorg. Kostenheten vill ge både barn, ungdomar och våra äldre i kommunen en bra matupplevelse och inspirera till att prova på nya smaker och maträtter.

Nästan alla skolor och förskolor i kommunen har ett eget  tillagningskök där maten lagas på plats. Det är endast tre skolor och en förskola som inte har ett fullt utrustat kök utan de får sin mat levererad från ett tillagningskök.  I äldreomsorgen finns det två tillagningskök. Under rubriken Dokument finns  matsedel för utskrift i pdf.

Andel ekologiska livsmedel

Nynäshamns kommun fick diplom från ekomatsligan. Tillsammans har enheter inom kommunens verksamhet uppnått över 25 % ekologiska livsmedel 2018. Andelen ekologiska livsmedel var 2018 32%.

Diplom från Ekomatsligan

Logotyp app för skolmat

Se skolmatsedel i mobilen

Du kan se skolmatsedeln i din smartphone. Appen laddas ner helt gratis från respektive appbutik och installeras enkelt och automatiskt i din smartphone. Sök bara efter "Skolmaten" och följ instruktionerna.

För mer information om appen: www.dinskolmat.se länk till annan webbplats

Odlingar på Humlegårdsskolan

Under våren har eleverna på Humlegårdsskolan med hjälp av vuxna gjort iordning pallkragar och fyllt dem med jord för att kunna så och plantera växter.

På skolan Humlan har eleverna sått frön och planterat blommor som är omtyckta av humlor och bin.

Vill du läsa mer om projektet med odlingarna på Humlegårdsskolan så gå in i vänstra menyn och klicka på -om skolmaten - mat och miljö.

Sidan granskad 2019-07-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp