Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Om Skoldatateket

Om oss

Den här sidan är uppbyggd av Skoldatateket i Nynäshamn. Jag heter Maud Hedblom och är den som driver Nynäshamns Skoldatatek. Jag är låg- och mellanstadielärare samt Specialpedagog. Jag har jobbat med Skoldatateket i ca 10 år.

Skoldatateket finns som lokal på biblioteket i Nynäshamn. Men den mesta verksamheten sker ute på kommunens olika skolor. Skoldatateket servar allt från förskola till gymnasiet.

Skoldatatek är i första hand ett IKT-stöd för elever i behov av särskilt. Verksamheten går ut på att utjämna de skillnader som någon typ av funktionsvariation kan ge upphov till. IKT kan göra skolan mer likvärdig. Det försöker Skoldatateken arbeta för – en likvärdig skola där alla ska ha möjlighet att lyckas.

Skoldatateken i Sverige startades i samarbete mellan SPSM och kommuner på 2000-talet . SPSM gav ekonomiskt bidrag för uppstart och har allt sedan dess stöttat oss genom nätverksträffar och temadagar på SPSM.

Webbplatsens syfte och mottagare

Syftet med sidan är att sprida information till främst lärare, kring olika frågor gällande elever i behov av särskilt stöd. Jag vill bland annat ta upp och informera om specialpedagogiska frågor, lärverktyg i form av olika typer av enheter och tillhörande appar, web och litteraturtips.

Kontakt

Maud Hedblom, special- och IKT-pedagog

Telefon: 08-520 683 95, anknytning: 8395
Mail: maud.hedblom@nynashamn.se
Besöksadress: Stadshusplatsen 1, Folkets Hus- Biblioteket

Sidan granskad 2019-06-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp