Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Kommunlicenser

I kommunen har vi kommunlicenser på 5 stycken alternativa verktyg.

Stava Rex programvara

Stava Rex som är ett rättstavningsprogram gjort speciellt för personer med läs- och skrivsvårigheter. De programmet hjälper dig med ord i sammanhanget, ger dig exempelmeningar på hur orden ska användas, sammansatta ord, stora skiljetecken och enkel grammatik.

Orbi Spell programvara

Oribi Spell Right är Stava Rex motsvarighet för engelska. Där kan du stava orden som du tycker att de låter, tom med å, ä och ö och få hjälp att hitta ordet rättstavat. Du kan också använda programmet som lexikon. Du har både svenska och engelska som språk.

Word Read Plus programvara

Word Read Plus är ett program för PC som är en talsyntes, det vill säga du kan få texter upplästa. Både de du skriver själv och texter som andra skrivit eller texter du ska läsa på internet. Du kan också få bokstäver, ord och meningar upplästa medan du skriver. Talet finns både på svenska och engelska.

ILT Inläsningstjänst + Studiestöd på modersmål.

ILT Inläsningstjänst + Studiestöd på modersmål. Här hittar du även en del lättläst skönlitteratur. En del av böckerna är även med text och bilder. Lärare på skolan skapar elevinloggningar. Du kan lyssna på dina böcker i alla typer av enheter, datorer, plattor och telefoner. Samma inloggning gäller på hemsidan som i appen som heter ILT Inläsningstjänst. Studiestöd på modersmål innebär att innehållet i ett avsnitt sammanfattas och begrepp förklaras på valt modersmål och sedan får man lyssna på avsnittet på svenska. 6 språk i dagsläget.

Studi.se

Studi är ett digitalt läromedel med inspelade avsnitt kring alla teoretiska ämnen utifrån kursplaner för åk 9, i första hand anpassade för elever med annat modersmål. Finns på ca 9 språk i nuläget. Filmerna är animerade och passar därför alla åldrar. Även om innehållet är anpassat för högstadiet i går det mycket bra att använda även på mellanstadiet, gymnasiet, särskolan och inom NKC verksamheter. Förutom elever med annat modersmål än svenska är det utmärkt att använda för elever med olika funktionsvariationer, till exempel dyslexi och koncentrationssvårigheter. En del lärare använder det också för att flippa klassrummet, inledning av nya arbetsområden, repetition och studieteknik.Sidan granskad 2019-06-25

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp