Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Grundsärskolan ämnesområden

Skolan är tillfälligt förlagd i lokaler på plan 5, Idunvägen 1 i Nynäshamn. Här går 23 elever från årskurs 1 - 9 och gymnasiesärskolan.

I grundsärskolan ämnesområden, läser eleven utifrån fem ämnesområden i stället för ämnen.

Vi strävar efter att ge våra elever de bästa förutsättningarna för inlärning och utveckling. Vi skapar en förutsägbar, strukturerad och tydlig miljö. Grupptillhörighet och gruppaktiviteter är viktiga men undervisningen är anpassad för varje elev och alla har sin individuella pedagogiska planering och sitt individuella schema. Vad som ska ske visas med föremål, foton, ritade bilder och/eller ordbilder.

Vi ger våra elever tillgång till kommunikation anpassad till dennes nivå, genom att utveckla deras talade språk, kommunikation med stödtecken och annan Alternativ Kompletterande Kommunikation - AKK som bilder, kommunikationsapparater med mera. Eleverna arbetar med datorer, smartboard, talapparater samt Ipads.

Vi vill utmana våra elever i en kunskapsskola. För att tillgodose varje elevs behov har vi personal med olika kompetenser. Vi har specialpedagoger, IT pedagog, motoriklärare, förskolelärare, fritidspedagoger, barnskötare och assistenter Vi samarbetar så att eleverna får tillgång till våra olika kompetenser i olika rum och sammanhang.

Sidan granskad 2020-08-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp