Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Kulturskolan
Kulturskolan

Mer om Bank-ID

Mer information om Bank-ID och e-legitimation hittar du här.

E-legitimationen kan vara i form av en fil på en hårddisk, på ett kort, eller via Mobilt Bank-ID. Hos vissa banker benämns e-legitimationen för Mobilt Bank-ID.


Så skaffar du e-legitimation

För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och ha uppnått viss ålder. Vilka åldersgränser som gäller framgår av e-legitimationsutfärdarnas webbplatser. Du som redan är kund i en internetbank kan skaffa e-legitimation på kort eller på fil som laddas ner till din dator. På samma sätt kan du skaffa e-legitimation hos Telia. Dessutom erbjuder de flesta bankerna Mobilt Bank-ID.

Om mobilt Bank-ID

Precis som e-legitimation på fil och på kort är Mobilt Bank-ID en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor. Du kan använda Mobilt Bank-ID både när du surfar från telefonen/surfplattan eller när du vill nå e-tjänsten från en dator.

Det kan vara mer praktiskt att använda om du till exempel inte har Bank-ID på den dator du använder eller inte kan installera Bank-ID på kort eller fil. Det enda som krävs är att du har med dig den telefon eller surfplatta där du har din mobila Bank-ID-app installerad.

Mobilt Bank-ID kan användas i de flesta moderna mobiltelefoner och surfplattor förutsatt att de har åtkomst till internet.

Sidan granskad 2020-01-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp