Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Kulturskolan
Kulturskolan

Anmälan till Kulturskolan

Här hittar du information om hur du anmäler dig till Kulturskolans kurser. Du hittar även information om när terminerna börjar och slutar, hur många lektioner kurserna är, vilken avgift kurserna har samt hur du eventuellt säger upp en kurs.

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan kan göras under hela året. Observera att anmälan i första hand ska göras via Bank-ID. Det går att studera flera ämnen parallellt i mån av plats, dock inte att samtidigt stå på väntelista till annat ämne.

Anmälan via Bank-ID
För inloggning till webbaserad anmälan (Bank-ID) klicka på gröna knappen ovan. För att kunna logga in till webbaserad anmälan behöver du ett Bank-ID. När du väl skapat ett konto är det viktigt att dina uppgifter i kontot framöver hålls uppdaterade.

Anmälan kan också, under en övergångsperiod, göras via vår anmälningsblankett i pappersform som postas till Kulturskolan. Klicka på "Anmälningsblankett" längre ner på denna sida, skriv sedan ut och fyll i.

Mer information om Bank-ID (e-legitimation) finns här

Intagning

Intagning sker även i mån av plats under läsåret. Vid platsbrist placeras eleven på en så kallad väntelista. Sökande får inte automatiskt information i det fall ett ämnesval inte kan erbjudas. Elever som antagits till kurs(er) kan söka annan kurs först efter två terminer (i vissa fall tidigare — hör efter med skolans expedition).

Lektionsantal

Kulturskolan strävar mot att ge maximalt antal undervisningstillfällen per termin. Då undervisning inte sker beror det vanligtvis på att något större evenemang äger rum.

Terminsstart/slut

Uppstartsvecka för höstterminen 2019 är 2-6 september (vecka 36). Närmare besked om lektionsstart meddelas av lärare för aktuell kurs.  

Sista undervisningsdag för höstterminen 2020: Meddelas senare

Första undervisningsdag för vårterminen 2021: Meddelas senare

Sista undervisningsdag för vårterminen 2020 är preliminärt 5 juni.

Inför höstterminen erhålls information om terminsstart för gamla och nya elever. Information om vårterminsstart skickas normalt inte ut.

Uppsägning

Om eleven inte ska fortsätta nästa termin måste vårdnadshavare säga upp platsen senast 15 augusti för att inte debiteras för följande hösttermin samt senast 15 december för att ej debiteras för följande vårtermin.

Uppsägning av plats måste göras av målsman/vårdnadshavare. Påbörjad termin debiteras med gällande terminsavgifter. Terminsavgiften är för närvarande 800 kr.

För nybörjare, det vill säga första terminen i ett ämne, ges möjlighet att prova på ämnet det första lektionstillfället.

Uppsägning av plats för nybörjare görs senast innan det andra lektionstillfället för att undvika debitering av terminsavgift. Vid utebliven betalning debiteras lagstadgad påminnelseavgift.

Du kan säga upp din plats enligt något av följande alternativ:
1. I första hand
görs uppsägning på webbplatsen genom inloggning
med Bank-ID. Adressen till den egna sidan på webbplatsen är
https://open24.ist-asp.com/nynashamn/musik/Account/Login?ref=MyPagelänk till annan webbplats

2. I andra hand
görs uppsägning via e-post till läraren (e-postadresser finns under fliken Kontakt)

3. I sista hand
görs uppsägning via e-post till kulturskolan@nynashamn.se

Sidan granskad 2020-04-01

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp