2020-04-14

Studentfirandet ställs in

De kommunala gymnasieskolorna i Stockholms län samt Håbo kommun ställer in allt traditionellt studentfirande i form av utspring, stora samlingar på skolgården och flakåkning i skolornas regi. Det är följden av ett gemensamt beslut som utbildningscheferna i länet har fattat.

Med anledning av coronaviruset covid-19 har Nynäshamn alltså efter samråd med andra kommuner beslutat att ställa in det traditionella studentfirandet för Nynäshamns gymnasium.

– Givetvis ett väldigt tråkigt besked för alla våra studenter som har kämpat i tre år. Men vi är ålagda att följa de krav och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har angett i sina direktiv, säger Jabil Seven som är skolchef för gymnasie- och vuxenutbildningen i Nynäshamns kommun.

Jabil Seven öppnar för att beslutet möjligen kan ändras.

– Ja, om Folkhälsmyndigheten skulle komma med ändrade direktiv längre fram kan vi se över det här beslutet. Men utifrån det direktiv som gäller nu är det tyvärr inte möjligt att genomföra studentavslutning, då ju mycket folk brukar samlas.

Text: Henrik Schmidt

Sidan granskad 2020-04-14