Gymnasiet

Distansstudier för elever på gymnasiet och campus

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gick tisdag 17 mars ut med rekommendationen att landets alla gymnasieskolor, högskolor och kommunala vuxenutbildningar går över till hemstudier. Nynäshamns kommun följer rekommendationerna vilket innebär att Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn inför distansundervisning.

Åtgärderna genomförs för att minska smittspridningen och på så sätt skydda de mest utsatta och avlasta sjukvården.

Det gäller i Nynäshamns kommun

Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn inför undervisning på distans. Personalen arbetar då som vanligt på skolan och ger eleverna uppgifter som genomförs i hemmet.

All distansundervisning startar torsdag 19 mars. Alla elever utom gymnasiesärskolans stannar hemma från onsdag 18 mars.

Mer information gällande gymnasiet

Detaljerad information om distansundervisningen för Nynäshamns gymnasium kommer att ges via skolplattformen Schoolsoft.

Om du har frågor om distansundervisningen ska du i första hand kontakta din eller ditt barns lärare/mentor.

Text: Åsa Ericsson/Henrik Schmidt

Sidan granskad 2020-03-18