2020-01-17

Många i jobb efter avslutade studier på Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium finns med på tio i topp-listan för södra delen av Stockholms län gällande att få jobb efter avslutade studier.

Det är byggprogrammet samt handels- och administrationsprogrammet som placerade sig som nia respektive tia när Svenskt Näringsliv och Nynäshamnsposten nyligen presenterade statistik. Detta avseende vilka program som har gett flest elever jobb sett i ett femårsperspektiv efter avslutade gymnasiestudier. 89 respektive 88 procent var i arbete fem år efter de två utbildningarna i Nynäshamn.

Mätår 2017

Det hela baseras på statistik från Statistiska Centralbyrån och det ska betonas att senaste tillgängliga mätår i det här fallet är 2017.

Det betyder alltså att undersökningen handlar om elever som lämnade gymnasiet 2012.

– Men det är ändå intressant, inte minst utifrån att vi just i år åter har med handels- och adminstration bland våra sökbara program, säger rektor Lena Birkmanis.

Här kan ni kolla mer

Ekonomifaktalänk till annan webbplats, som är en del av Svenskt Näringsliv, kan ni läsa mer och även knappa er fram till fakta om både jobb och inkomst för gymnasieelever fem respektive tio år efter avslutade studier.

I listan avseende hela Stockholms län och jobb fem år efter avslutade studier kommer de två nämnda Nynäshamnprogrammen på platserna 22 (bygg) respektive 25 (handels- och administration) bland hundratals utbildningar, med yrkesprogram på alla topplaceringar.

Text: Henrik Schmidt

Sidan granskad 2020-01-17