Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium vänder sig till alla – till dig som vill läsa för att bli behörig till en gymnasieutbildning och till dig som vill läsa till en gymnasieexamen – yrkesinriktad eller högskoleförberedande.

Studiero på lektionerna - du får studera i en lugn lärmiljö. Undervisningen ges ofta i mindre undervisningsgrupper. Våra lärare har mer tid för att möta elevernas behov av vägledning och struktur.

Lärarna har en tydlig roll i att lära ut - våra lärares kompetens har stor betydelse för framstegen hos våra elever. Vi har skickliga pedagoger som väljer ut vilken kunskap som är viktig och lotsar dig i din kunskapsutveckling.

Motiverade elever - du tillåts att misslyckas, men framförallt ges du förutsättningar att lyckas. Beröm bygger motivation.

God gemenskap och vänlighet – vi är en mindre skola där alla har nära
till varandra och du har nära till all personal. Det är lätt att få kontakt och
det finns en stor flexibilitet. För oss är det viktigt att du trivs och mår bra.

Anpassningar - våra lärare ser när det är dags att gå in med stöd.
Vi tar reda på vilken skolsituation som passar bäst för dig och göra de anpassningar i undervisningen som du behöver för att ta en
gymnasieexamen med de kunskaper, förmågor och betyg som
du siktar mot.

Digitala hjälpmedel – skolan tillhandahåller en personlig dator och
använder digitala hjälpmedel i undervisningen som stöd i lärandet.

Förväntningar på din ansträngning - för att bli bra på något krävs
mycket övning och repetition. Vi har förväntningar på att du anstränger dig.
Det handlar om att träna dig för den miljö som senare väntar dig på en arbetsplats eller vid universitetet.

Bra och god mat – maten lagas från grunden i köket på skolan och är god och näringsriktig. Vi tycker att det är viktigt att du tycker om maten och äter för att orka koncentrera dig en hel dag.

Rymliga och rena lokaler – skolan ligger i rymliga och rena lokaler.
Det finns uppehållsrum, café och ett stort bibliotek.

Naturen runt knuten – skolan ligger med anslutning till stora fotbollsplaner och en modern idrottshall. Vi tar vara på vårt läge nära naturen och
vandrar på hösten, åker skridskor tillsammans på vintern och paddlar
kanot i Skärgården på våren.

Storstaden inom räckhåll – vi ser vikten av att få kunskaper både i och utanför skolan och med storstaden inom räckhåll får du ofta göra besök
i kultur- och näringslivet.

En tro på dig och framåtvilja – oavsett vem du är, är du välkommen till
oss och vi har bestämt oss för att hjälpa dig att ta dig vidare i livet dit du vill. Välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Sidan granskad 2019-11-27

Sidansvarig: