Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Nynäshamns gymnasium
Nynäshamns gymnasium

Internationella kontakter


På Nynäshamns gymnasium ser vi vikten av att tillämpa och få kunskaper både i och utanför skolan. Vi anser att ett globalt perspektiv är viktigt för att kunna stimulera till informations och erfarenhetsutbyten internationellt. Vår ambition är att förbereda elever för ett samhälle med täta kontakter över kultur- och nationsgränser.

Besök i EU:s högkvarter i Bryssel
Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuder eleverna i årskurs tre att göra en studieresa till Bryssel, EUs högkvarter. Vi har elever som åker till Berlin för att träffa elever från Marie-Curie Gymnasium och sedan i sin tur tar emot tyska elever här i Nynäshamn.

Samarbete med restaurang i Spanien
Restaurang och livsmedelsprogrammet har utvecklat möjligheten till att genomföra arbetsplatsförlagt lärande internationellt. För närvarande sker ett samarbete med restaurang Boroa Jatetxa i Baskien, Spanien som är belönad med en stjärna i Michelinguiden.

Stipendium för resa till Texas
Rotary delar årligen ut ett stipendium till en elev som får åka till en skola i San Antonio, Texas. Vi tar också emot en utbytesstudent från The International School of Americas i San Antonio.

Rymdfysik i Kiruna
Naturvetenskapsprogrammet genomför studieresor till Lysekil där vi snorklar och undersöker havsbotten, samt till Kiruna där vi besöker LKAB:s gruva och institutionen för rymdfysik.


Marie-Curie gymnasiet

Vår vänskola Marie-Curie gymnasiet i Hohen Neuendorf strax utanför Berlin.

Sidan granskad 2017-06-20

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp