Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Viaskolan
Viaskolan

Skolstart och sommarbrev från rektor, 6-9

Läsår 2019/2020 börjar den 20 augusti. Här kan du läsa sommarbrevet från rektor Kaj Majuri.

Kära Vårdnadshavare,

Jag skulle vilja börja med att rikta ett stort tack till er för att ni har valt att låta oss på Viaskolan 6-9 ta hand om era barn. Jag upplever att vi haft ett gott samarbete och hoppas att vi kan upprätt hålla det även under kommande år.

Under våren har det varit mycket fokus på nationella prov för åk 6 och 9. Våra elever har klarat av dessa på ett berömvärt sätt. Detta har avspeglat sig i betygen där vi återigen fick ett bra snitt på meritvärde för årskurs 9, 240 poäng.

Vi hade även nio stycken elever som hade över 300 poäng i meritvärde. Det betyder att dessa elever hade nästan högsta betyg i alla ämnen, väldigt imponerande.

Vi har påbörjat en en till en satsning på datorer under våren. Detta har inneburit att eleverna i åk 6,7 och 8 har haft en egen dator att arbeta med.

Sedan har eleverna tagit emot och genomfört utmaningen om att samla ihop 2000 mobilfria dagar, dagar då de lämnar mobilen i hemmet. Samlandet av dagar har gått att följa genom att se hur mitt fönster har murats igen av bollar. Eleverna lyckades och den
5 juni åkte vi till Gröna lund för en trevlig dag tillsammans. Det blev en fin dag med ungdomar som på ett bra sätt representerade Viaskolan och Nynäshamn.

Jag började med att tacka er vårdnadshavare men tänker att jag inte kan gå förbi de duktiga, engagerade lärarna och övriga personal på skolan. De har genom sitt agerande tillsammans med eleverna skapat en positiv studiemiljö. Lyckligtvis ser det i dagsläget ut som att alla har valt att stanna kvar på Via.

Nästa läsår börjar för eleverna med upprop på Lejonbacken tisdagen den 20 augusti klockan 10 för åk 6-9.

Det kommer under augusti månad att komma en påminnelse tillsammans med lite mer information om kommande läsår.

Med detta som slutord tillönskar jag er och era barn ett trevligt sommarlov. Väl mött i augusti.

Kaj Majuri

Rektor på Viaskolan 6-9

Sidan granskad 2019-06-28

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp