Lyssna på sidan Lyssna
Viaskolan
Viaskolan

Elevråd

Elevråd är ett aktivt forum där varje klass har representanter som för deras talan. Elevrådet träffas minst en gång i månaden ibland oftare när de driver något projekt eller en fråga.

Elevrådet är ett aktivt forum där varje klass har representanter som för deras talan. Elevrådet träffas minst en gång i månaden ibland oftare när de driver något projekt eller en fråga. Vi arbetar med ett lösningsfokuserat förhållningssätt under elevrådsmötena och ett aktivt elevdeltagande. Elevrådet arbetar aktivt med lärmiljö, studiero och alla elevers trygghet under läsåret.

Vi arbetar med följande modell som bygger på lösningsfokuserat förhållningssätt:

1. Gör mer av det som fungerar och bygg vidare på det!

2. Översätt problem till målsättningar, klagomål till önskemål; fokusera på det man vill uppnå, snarare än det man vill slippa. Det är lättare att få till en förändring om man vet vad man vill få till.

3. Använd styrkor och resurser för att få till önskat läge. Styrkor och resurser är vad vi redan kan och klarar av, personliga resurser och förmågor som möjliggör.

4. Bygg på möjligheterna och sikta på önskat läge. Skapa målbild som motiverar och vi får ett aktivt elevråd.

5. Steg för steg, små steg leder längre. För att komma närmare en målsättning tar vi ett steg i taget. Det är också lättare att se resultat om man har delmål inplanerade.

Sidan granskad 2019-04-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp