Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Vanstaskolan
Vanstaskolan

Vanstaskolan f-3

Vi skriver oss till läsning

I förskoleklass arbetar vi mycket med språklekar, rim och ramsor. Vi använder oss av lekfullt material som är inspirerat utifrån Bornholmsmodellen och som stärker barnets fonologiska och språkliga medvetenhet.

I förskoleklassen, åk 1 och viss del i åk 2 skriver vi oss till läsning med hjälp av datorer/ iPads. Vi utgår från den norske forskaren Arne Tragetons teori "Att skriva sig till läsning" (ASL), hans forskning visar att det är lättare att lära sig skriva än att läsa. Eleverna använder dator/ iPad för att kunna koncentrera sig på att skapa meningsfulla texter istället för att koncentrera sig på att forma fina bokstäver. Eleverna arbetar parvis och skriver till en början varandras texter, den ena dikterar och den andre skriver text. När de arbetar tränar de på att skriva, läsa och samtala med varandra.

I matematik arbetar vi mycket med praktiskt och laborativt material så som klockor, olika slags vågar och vikter, en-metersband, tärningar och pengar. Vi har temadagar varje vår med matematik då vi arbetar åldersintegrerat i olika grupper med olika områden inom matematik ex geometri, mäta och tid.

Centralt innehåll:

Här presenterar vi det centrala innehålletPDF i ämnena svenska, matematik, SO, NO och teknik. Under varje ämne kan ni läsa vad vi arbetar med i de olika årskurserna. 

Sidan granskad 2017-10-07
Sidansvarig: Cathrine Andersson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp