Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Vanstaskolan
Vanstaskolan

Ett digitalt läroredskap per elev

Vanstaskolan är sedan 2013 en-till-en-skola, vilket innebär att samtliga elever i år 4-9 har ett digitalt läroredskap i sitt dagliga skolarbete, och all pedagogisk personal har en egen iPad och en egen dator som kompletterande arbetsredskap.

Kommunen satsar på 1:1 med målsättning att öka kvaliteten på utbildningen i kommunens skolor, utveckla nya metoder och arbetsformer, öka lusten att lära hos såväl elever som pedagoger samt öka elevernas måluppfyllelse och resultat. I olika utvärderingar gjorda på Vanstaskolan bland elever och personal visar resultatet på en positiv utveckling, inställning och progression av lärandeprocessen. Eleverna påtalar att skolarbetet blivit lättare att ha koll på, man alltid har allt arbete samlat på ett ställe och man kommer åt sina filer oavsett var man befinner sig, men framförallt har skolarbetet i och med tillgången till digitalt läroredskap blivit roligare. Eleverna påtalar även att det blivit lättare att se vad man kan utveckla och förändra i pågående arbeten när man jämför med tidigare arbeten.

http://vanstaentillen.blogspot.se/
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På den här bloggen kan du följa vårt arbete med 1:1 projektet. Vi har även valt att samla tips och idéer här som en del i det kollegiala lärandet kring vårt digitala arbetssätt. 


Sidan granskad 2018-04-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Kontakta kommunen
Telefon: 08-520 680 00

Fax: 08-520 140 08

E-post: kontaktcenter@nynashamn.se

Besöksadress:
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp