Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Vanstaskolan
Vanstaskolan

Ett digitalt läroredskap per elev

Vanstaskolan är sedan 2013 en-till-en-skola, vilket innebär att samtliga elever i år 4-9 har ett digitalt läroredskap i sitt dagliga skolarbete, och all pedagogisk personal har en egen iPad och en egen dator som kompletterande arbetsredskap.

Kommunen satsar på 1:1 med målsättning att öka kvaliteten på utbildningen i kommunens skolor, utveckla nya metoder och arbetsformer, öka lusten att lära hos såväl elever som pedagoger samt öka elevernas måluppfyllelse och resultat. I olika utvärderingar gjorda på Vanstaskolan bland elever och personal visar resultatet på en positiv utveckling, inställning och progression av lärandeprocessen. Eleverna påtalar att skolarbetet blivit lättare att ha koll på, man alltid har allt arbete samlat på ett ställe och man kommer åt sina filer oavsett var man befinner sig, men framförallt har skolarbetet i och med tillgången till digitalt läroredskap blivit roligare. Eleverna påtalar även att det blivit lättare att se vad man kan utveckla och förändra i pågående arbeten när man jämför med tidigare arbeten.

http://vanstaentillen.blogspot.se/
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På den här bloggen kan du följa vårt arbete med 1:1 projektet. Vi har även valt att samla tips och idéer här som en del i det kollegiala lärandet kring vårt digitala arbetssätt. 


Sidan granskad 2019-01-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp