Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Vanstaskolan
Vanstaskolan

Välkommen till Vanstaskolan

Vanstaskolans personal har elevens kunskapsutveckling i centrum. Varje elevs förutsättningar tas tillvara och varje elev skall ha en möjlighet att utvecklas.

Det är viktigt för personalen på Vanstaskolan att eleven ser sina egna möjligheter genom att vi konkretiserar målen. För trygghet och säkerhet arbetar skolan med social och emotionell träning från förskola till årskurs 9. Genom övningar utvecklar barnens sociala och emotionella förmågor. I klass F-3 respektive 4-9 har skolan en vuxengrupp mot kränkande behandling som arbetar för ökad trygghet i skolan.

Skolan betonar att läsningen har en stor betydelse för hur barnen skall lyckas och därför arbetar vi med läsutveckling. Årligen hålls en läsvecka för F-3 respektive 6-9. Eleverna i 6-9 avslutar sin läsvecka med ett öppet hus för där föräldrar och syskon har möjlighet att se barnens presentationer.

Vanstaskolan har skolverksamhet från förskola till årskurs 9 samt särskola från 1 till 9.

  • Enkät för vårdnadshavare med barn i grundskolan


    Nu har vårdnadshavare med barn i grundskolan möjlighet att lämna sina åsikter om kommunens skolverksamhet genom att fylla i Enkäten för vårdnadshavare med barn i grundskolan. Enkäten är digital och går att fylla i till och med 21 april.

E-tjänster och blanketter

För det som rör förskola och skola

Hantera uppgifter om ditt barns plats på fritidshemlänk till annan webbplats

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp