Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-04-30

Skolinspektionen ger grönt ljus till Vanstaskolan F-3 och Tallbackaskolan

Skolbarn i ett klassrum

Foto: Scandinav Bildbyrå

2015 bedömde Skolinspektionen att Vanstaskolan F-3 och Tallbackaskolan hade brister som behövde åtgärdas. I början av 2018 genomfördes en uppföljning som visade att skolorna rättat till alla anmärkningar.

Under 2015 genomförde Skolinspektionen en kontroll av Vanstaskolan och Tallbackaskolan. Kontrollen visade att det fanns flera brister som behövde åtgärdas. Bland annat hade Vanstaskolan problem med trygghet, studiero och extra stöd till elever och Tallbackaskolan med styrning och utveckling av skolan. Sedan dess har skolorna arbetat aktivt med att ta fram och arbeta efter konkreta handlingsplaner.

De förändringar som har genomförts sedan 2015 har kontinuerligt redovisats Skolinspektionen och efter den senaste kontrollen i början av 2018 fastslog Skolinspektionen att skolorna åtgärdat de problem som påtalats.

- Vi har arbetat målmedvetet och strukturerat för att komma tillrätta med de anmärkningar som Skolinspektionen hade, säger Jenny Ögren, rektor för Vanstaskolan F-3 och Tallbackaskolan. Jag är stolt över den insats som vi tillsammans på skolorna har stått för och det känns glädjande att utvecklingsarbetet burit frukt. Nu vet vi att vi är på rätt väg och fortsätter framåt.

- Det är tillfredställande att se positiva resultat när man arbetar från politik ända ner till verksamhetsgolv, säger Johan Augustsson, ordförande i barn-och utbildningsnämnden. Det ger en tydlig signal på att förändring är möjlig.

Skolinspektionens uppgift är att granska och kontrollera landets skolor så att verksamheterna följer de lagar och direktiv som finns samtidigt som de ger råd och vägledning.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-04-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp