Nynäshamn - till startsidan
Sunnerbyskolan

Information från Sunnerbyskolan inför höstterminen 2017

I augusti startar vi terminen med flera nyheter i den nya skolorganisationen som är en skola från årskurs 4-9. Alla elever är välkomna den 21 augusti och det kommer ett välkomstbrev hem veckan innan skolstart med tider och platser.

Profiler

På Sunnerbyskolan har eleverna profiler som de väljer från årskurs sex. Det finns allt från vår populära kulturprofil till ridning, bollprofil till skapande i olika konstformer.

Nytt för i år är att vi har profiler redan från årskurs fyra och att vi kommer erbjuda nya profiler som till exempel datalogiskt tänkande: programmering och teknik.

En eftermiddag i veckan har eleverna ett längre profilpass med lärare från skolan samt en utomstående tränare eller ledare. Varje termin har profileleverna med praktisk inriktning en heldags träningsläger.

Eleverna kommer att få välja profilinriktning under första skolveckan. Elever som redan går på Sunnerbyskolan och har profil sedan tidigare kommer att erbjudas möjligheten att välja om.

Läs mer om Sunnerbyskolans profiler här.

Fritidshemsverksamhet

Alla som önskar barnomsorg i årskurs 4-6 i form av fritidshemsverksamhet behöver vara inskrivna på Sunnerbyskolans fritidshem.

Fritidsverksamheten på Sunnerbyskolan öppnar sina portar måndagen den 14 augusti, men har stängt för planering den 15-16 augusti. Temaaktiviteterna börjar vecka 34, samtidigt med skolstarten.

Ombyggnation pågår

Under sommaren påbörjas en mindre ombyggnation vid huvudingången på Sunnerbyskolan. Delar av gamla fritidsverksamhetens lokaler byggs om för mindre undervisningsgrupper. Även skolexpeditionen får nya lokaler intill huvudingången.

Vänligen,

Johnna Gilljam
tillförordnad rektor
Sunnerbyskolan, Sorunda

Sidan granskad 2018-02-01
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kommunstyrelsen@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ● JournummerOm webbplatsen ● RSS