Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

Skolans profiler

Är du intresserad av hälsa och rörelse, ridning, dans, drama, eller kanske sång? Gillar du engelska lite extra, eller att få skapa i olika material, teckna, snickra eller programmering och teknik?

Sedan tidigare har Sunnerbyskolan erbjudit olika profiler för elever i årskurs 6-9. Från och med hösten 2017 erbjuder vi profiler redan från årskurs 4. Vi behåller våra mest populära profiler men fyller samtidigt på med nya spännande profiler som eleverna kan välja mellan.

En eftermiddag i veckan har eleverna ett längre profilpass med lärare från
skolan samt tränare eller ledare utifrån. Under varje termin har profileleverna
på de praktiska profilerna en heldag träningsläger.

Här kommer en beskrivning av de profiler vi erbjuder:

Nyhet! Datalogiskt tänkande – programmering och teknik

Här skapar du genom att programmera spel, animera film, styra lysdioder eller blinkande smycken. Tillsammans tar vi reda på hur föremål fungerar genom att plocka sönder dem och sedan förbättra dem.

Vi kan programmera sensorer som mäter till exempel ljus och vara med om att
tävla för att skicka ut vår kod i rymden.

Ridning (endast årskurs 6-9)

Ridprofilen samarbetar med Sorunda ridklubb. Syftet är att eleverna ska tillvarata sitt hästintresse och utveckla en aktiv livsstil i en trygg social miljö. Eleverna får möjlighet till märkestagning och att tävla med ridskolans hästar på klubbtävlingar.

Ridinstruktörerna är välutbildade och har stor erfarenhet av att utbilda i både ridning och teori. Varje elev undervisas på sin nivå för att få den rätta utmaningen. Såväl nybörjare som vana ryttare är välkomna.

Hälsa och rörelse – bollsport

Syftet med hälsa och rörelse – bollprofilen är att eleverna ska tillvarata sitt intresse av hälsa, rörelse och bollsporter, utveckla en aktiv livsstil i en trygg social miljö. Profilpassen består av träning och teori och är förlagda till idrottshall. Såväl nybörjare som aktiva utövare är välkomna.

Nyhet! Engelska - ämnesfördjupning (endast årskurs 6-9)

Engelskaprofilen riktar sig till elever med intresse för engelska språket och som vill få en bra grund inför högre studier. Inom denna ämnesfördjupning erbjuds eleven möjlighet att utveckla sin muntliga och skriftliga förmåga i engelska. Vi kommer även att arbeta en del praktisk med till exempel sport och matlagning som har anknytning till engelskspråkiga länder.

Nyhet! Berättarteknik (endast årskurs 4-5)

I samarbete med biblioteket kommer vi arbeta med olika berättartekniker för att både skapa egna berättelser men också uppleva en sagolik värld. Allt ifrån muntliga traditioner till skrivandets makt, med digitala verktyg kan vi skapa en berättelse som du inte har hört eller sett tidigare.
Välkommen in i hjältarnas, prinsessornas och trollens värld.

Kultur (endast årskurs 6-9)

Syftet med kulturprofilen är att eleverna ska utveckla sin kreativa sida och en tilltro till sin egen förmåga. I samarbete med andra ska eleverna få erfarenhet av att skapa, öva och framföra olika projekt.

Under höstterminen arbetar vi med julföreställningen ”Isprinsessan” och under vårterminen skapas en föreställning utifrån ett valt tema. Inga särskilda förkunskaper krävs, dock ett starkt intresse att vilja arbeta med sång, dans eller teater.

Kultur - musikverkstad (endast årskurs 4-5)

I vår musikverkstad jobbar vi både i slöjdsalen och musiksalen. Vi bygger trummor och slagverksinstrument som i framtiden kommer att ingå i skolans musikverksamhet. I den här profilen får du möjlighet att använda hela kroppen som ett musikaliskt öra. Vi övar rytmer, spelar i grupp och lyssnar på musik från olika världsdelar.

Konst / design (endast årskurs 6-9)

Den här profilen ger dig möjlighet att fördjupa ditt intresse inom bild/textil/design. Du kommer att arbeta kreativt med skulptur både i lera och i andra material, samt teckning och måleri. Vi kommer också att använda oss av textila material och textila metoder. Inga speciella förkunskaper behövs men ett brinnande intresse för att skapa och att arbeta kreativt.

Skapande verkstad - hårda material (endast årskurs 4-5)

I skapande verkstad arbetar vi till en början främst med metalltråd (luffarslöjd) men vi kan även använda andra material om det behövs i ditt skapande. 

Nyhet! Film & redigeringsprofil (endast årskurs 6-9)

Syftet med Film & redigeringsprofilen är att du ska lära dig att skapa kortfilmer från idéstadiet till färdig film.
Du testar olika tekniker, bildkomposition, ljussättning mm. Du kommer också att upptäcka en ny värld när det gäller att filma, att börja med en idé, skapa ett bildmanus, filma och redigera.

Formulär för intresseanmälan

Elever i årskurs 4-6 kommer under första veckan på terminen få välja vilken profil de önskar. Även elever i årskurs 7-9 kommer att få möjlighet att välja om sin profil om de önskar, utifrån att det finns nya profiler till detta läsår.

Skolan förbehåller sig rätten att göra grupper utifrån vad som är pedagogiskt
hållbart. Antalet platser på profilerna är begränsade och vi eftersträvar en
jämn könsfördelning.

Sidan granskad 2018-01-02
Sidansvarig: Leif Furstedt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp