Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Kyrkskolan
Kyrkskolan

Brev från skolans rektor

Här kan du läsa ett brev från Kyrkskolans nya tillförordnade rektor Marie Glad och tillförordnad biträdande rektor Maria Bengtsson Hurtig.

Hej!

Vi vill på detta vis helt kort presentera oss för er som är föräldrar på Kyrkskolan.

Vår önskan är att leda Kyrkskolan på ett sådant sätt att vi alla tillsammans kan hjälpas åt för att barnen ska uppleva mening, sammanhang och glädje i skolan. En viktig pusselbit i detta arbete är kontakten mellan oss vuxna - föräldrar och skola.

Vårt mål är att vi ska finna ett förtroendefullt samarbete där vi både skapar utrymme att se barnens utveckling, men även känner oss välkomna att ta upp svårigheter som vi behöver lösa tillsammans.

När vi vuxna kan komma till tals med varandra underlättas skolans arbete för barnens utveckling av kunskap, trygghet och framtidstro.

Så snart vi hunnit installera oss och bli lite varma i kläderna kommer ni att höra från oss igen. Då har vi även hunnit träffa era barn.

Nedan finner ni våra bakgrunder och vad vi tycker är viktigt, i sammandrag:

Marie har den 1 januari börjat sin anställning som tf rektor på Kyrkskolan. Sedan den 19 november 2018 har Marie även varit rektor på Sunnerbyskolan. Det har varit en intensiv och spännande månad och att nu få axla även rektorskapet på Kyrkskolan känns mycket roligt!

Maries bakgrund är lärare och speciallärare och specialpedagog i förskolan, grundskolan och gymnasiet, handläggare och utredare på olika skolförvaltningar i Stockholms län, samordnare och arbetslagsledare för elevhälsoteam med mera. Marie hoppas och tror att hennes erfarenheter från många olika slags utbildningsområden ska komma Kyrkskolans alla elever och personal till del på ett bra sätt.

Marie tror på en skola där goda relationer mellan elev – elev, elev – personal och personal – personal utgör basen för allt lärande. Hennes ledarskap kommer att sträva efter att skapa förutsättningar för att skapa en skola där varje människa – barn som vuxen – får utvecklas till sitt eget, bästa jag.

Maria har undervisat från förskolan till högstadiet både som klass/ämneslärare och speciallärare. Hon är legitimerad förskollärare, lärare och i vår även specialpedagog. Maria ser fram emot att komma tillbaka till Sorunda, där hon för ett antal år sedan var projektledare för musikteatern ”Polhems Huvudwerk” i Prästgårdsparken. Närmast har hon arbetat på Svandammsskolan i Nynäshamn och dessförinnan på Montessoriskolan Binomen i Ösmo.

Maria brinner för att skolan ska vara en plats som känns relevant för eleverna, där de finner ett intresse att lära och gemenskap. ”När vi gör ett bra jobb blir eleverna fascinerade av lärandet.”

God fortsättning på det nya året!

Vi ses i skolan!

Marie Glad, rektor Kyrkskolan (tf.) samt rektor Sunnerbyskolan

08-53197001

Maria B Hurtig, bitr. rektor Kyrkskolan (tf)

08-52068392

Sidan granskad 2019-05-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp