Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Gröndalsskolan
Gröndalsskolan

PRAO för årskurs 8 vecka 12-13

PRAO - Praktisk arbetslivsorientering i grundskolan, för årskurs 8, Gröndalsskolan

PRAO är en del av skolans undervisning om arbetslivet. För åttondeklassarna är praon många gånger den första kontakten med arbetslivet då de får möjlighet att lära om och begränsat prova på olika arbetsuppgifter.

Eleverna i 8ABC Gröndalsskolan kommer att göra sin prao under vårterminen. Veckorna 12 och 13 är det dags!

Prao kan för eleven ha följande betydelse:

· Motivera och inspirera till att se möjligheter inom yrkeslivet.

· Prova på ett yrke – vidgade perspektiv genom ny erfarenhet.

· Motverka könsstereotypa normer, beroende på val av arbetsplats.

· Erfarenhet och insyn i vad det kan innebära att arbeta; tider, miljö, regler, resväg.

· Förberedelse/introduktion inför yrkeslivet – vilka förväntningar finns på mig?

· Ökad självkännedom; styrkor, förmågor, egenskaper, intressen, värderingar.

· Underlätta gymnasievalet samt övriga studie- och yrkesval.

· Möjlighet till sommarjobb eller helgjobb.

· Få värdefulla kontakter och referenser inför framtiden.

· Väcka intresse för skolans teoretiska ämnen – hur dessa fungerar i praktiken.

· Social utveckling och personlig mognad – förmåga att ta ansvar.

Jag kommer att tillsammans med mentorer och undervisande lärare på olika sätt förbereda eleverna i skolan. Vi uppmuntrar alla elever att själva kontakta arbetsgivare och ordna sin egen praoplats. Vi uppskattar att du som vårdnadshavare också hjälper ditt barn med detta. Skolan tilldelar platser för de elever som trots försök inte erhållit en egen plats.

Om du har möjlighet att ta emot praoelever på din arbetsplats eller har tips på praoplatser hör gärna av dig till mig redan nu!

5/3 2018 är sista datum då alla prao-platser ska vara färdiga så att nödvändiga försäkringar och dokument hinner registreras. Välkommen att kontakta mig om du har frågor.

Kerstin Buda

Studie- och yrkesvägledare

08-520 736 05

PRAO - Praktisk arbetslivsorientering i grundskolan, för årskurs 8, GröndalsskolanPRAO är en del av skolans undervisning om arbetslivet. För åttondeklassarna är praon många gånger den första kontakten med arbetslivet då de får möjlighet att lära om och begränsat prova på olika arbetsuppgifter.Eleverna i 8ABC Gröndalsskolan kommer att göra sin prao under vårterminen. Veckorna 12 och 13 är det dags!Prao kan för eleven ha följande betydelse:· Motivera och inspirera till att se möjligheter inom yrkeslivet.· Prova på ett yrke – vidgade perspektiv genom ny erfarenhet.· Motverka könsstereotypa normer, beroende på val av arbetsplats.· Erfarenhet och insyn i vad det kan innebära att arbeta; tider, miljö, regler, resväg.· Förberedelse/introduktion inför yrkeslivet – vilka förväntningar finns på mig?· Ökad självkännedom; styrkor, förmågor, egenskaper, intressen, värderingar.· Underlätta gymnasievalet samt övriga studie- och yrkesval.· Möjlighet till sommarjobb eller helgjobb.· Få värdefulla kontakter och referenser inför framtiden.· Väcka intresse för skolans teoretiska ämnen – hur dessa fungerar i praktiken.· Social utveckling och personlig mognad – förmåga att ta ansvar.Jag kommer att tillsammans med mentorer och undervisande lärare på olika sätt förbereda eleverna i skolan. Vi uppmuntrar alla elever att själva kontakta arbetsgivare och ordna sin egen praoplats. Vi uppskattar att du som vårdnadshavare också hjälper ditt barn med detta. Skolan tilldelar platser för de elever som trots försök inte erhållit en egen plats.Om du har möjlighet att ta emot praoelever på din arbetsplats eller har tips på praoplatser hör gärna av dig till mig redan nu!5/3 2018 är sista datum då alla prao-platser ska vara färdiga så att nödvändiga försäkringar och dokument hinner registreras. Välkommen att kontakta mig om du har frågor.Kerstin BudaStudie- och yrkesvägledare08-520 736 05
Sidan granskad 2017-12-11
Sidansvarig: Samantha Nur

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp