Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Gröndals­skolan
Gröndals­skolan

Skolbiblioteket

Fantasy, humor, kärlek, historia, hobby. Biblioteket är en central plats i skolan där du kan hitta böcker för dina projekt, för ditt läsande och skrivande och där du kan slinka in och slå dig ner med en bra bok.Här hittar du kapitelböcker för barn- och ungdom, faktaböcker, tidskrifter, serier, manga, samt uppslagsverk för informationssökning.

Nyheter inför läsåret 2017/18

ÖPPET PÅ MÅNDAG – STÄNGT PÅ ONSDAG - HT17
Höstterminen 2017 kommer jag fortsättningsvis jobba på både Via- och Gröndalsskolans bibliotek. Dock ändras öppettiderna på Gröndalsskolan till att vara måndag, torsdag och ojämna veckor fredagar. Övrig tid jobbar jag på Viaskolans bibliotek.

NYTT UPPLÄGG AV BIBLIOTEKSTIDERNA – NU MED BOKPRAT
Inför höstterminen 2017 provar vi ett nytt grepp kring när eleverna klassvis kommer för att låna böcker. Genom att utöka tiden till 45 minuter från tidigare 30 minuter så finns det tid för att de första 15 minuterna ge tips om nya och intressanta böcker. Därefter kan de välja att låna de böcker jag pratat om eller välja andra böcker. Något jag tror kan bli väldigt bra. Eftersom när jag hade bokprat för årskurs 3 tidigare under vårterminen 2017, tänkte jag på att det var väldigt långt mellan själva bokpratet som jag gjort i klassen och när de kom för att låna böcker i biblioteket. På detta nya sätt minskar vi det avståndet.

LÅNEKORT
Gröndalsskolans personal skapar lånekort åt alla elever på skolan. Genom att ha ett lånekort från Gröndalsskolans bibliotek har du godkänt lånereglerna som finns att hämta på biblioteket.

BOKRÅDET
Inför HT 17 så fortsätter bokrådet som tidigare med en grupp för årskurs 3-6 och en för årskurs 7-9. Barn i årskurs F-2 får vänta tills de börjar gå i årskurs 3. Bokrådet kommer att träffas varannan månad. Till bokrådet ska 2 representanter väljas, en ordinarie och en ersättare. Det är upp till varje klass att välja vilka. Finns det flera intresserade av uppdraget i klassen tänker jag mig att det är att föredra att de som blir valda inte är samma personer som förra läsåret.

FRÅGOR
Har du något förslag, tips eller frågor så är du välkommen att kontakta mig på telefon 08-520 736 15 eller e-post.

Biblioteket på sociala medier
Missa inte att besöka Gröndalsskolan i mobilapplikation för fotodelning Instagram. Som bloggen där vi framöver kommer tipsa om nya böcker och annat skoj som har koppling till biblioteket. Sök upp viagronskolbibliotek på Instagram eller surfa in på bloggen viagronskolbibliotek.blogspot.selänk till annan webbplats

Sidan granskad 2017-11-07
Sidansvarig: Samantha Nur

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp