Lyssna på sidan Lyssna

Fotbollsprofil – AC Milan

Nynäshamns kommun har ett unikt samarbete med storklubben AC Milan. I kommunen finns fotbollsprofiler där AC Milan Academy ansvarar för upplägget. Alla elever på högstadiet och i gymnasiet kan söka till fotbollssatsningen som från hösten 2019 finns på kommunens alla tre högstadieskolor samt Nynäshamns gymnasium.

AC Milan Logotyp

På fotbollsprofilen får du chans att satsa på fotboll. Profilen leds av en professionell tränare från AC Milan Academy och du lär dig AC Milans metodik och den italienska fotbollskulturen.

Upplägg

Du tränar i anslutning till ordinarie skoltid och har lektioner som teori, videoanalys och italienska språket. Träningarna, som är upp till fem gånger i veckan, hålls på Kvarnängens IP och är ett komplement till spel med ordinarie lokala klubblag.

Nu på flera skolor i kommunen

Från sommaren 2019 kan elever i högstadiet och gymnasiet söka till fotbollsprofilerna som finns på skolorna Vanstaskolan, Viaskolan, Gröndalsskolan och Nynäshamns gymnasium. Om du går på en annan skola måste du söka till någon av dessa skolor.

Anmälan

Anmälan för högstadiet var öppen till 15 april 2020. Gymnasiets anmälan för höstterminen 2021 öppnar 1 oktober 2020. Anmälan kommer att ske via AC Milans webbplats - se länk nedan.

Sidan granskad 2020-07-13

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp