Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Fotbollsprofil – AC Milan

Nynäshamns kommun har ett unikt samarbete med storklubben AC Milan. I kommunen finns fotbollsprofiler där AC Milan Academy ansvarar för upplägget. Alla elever i årskurs sex, på högstadiet och i gymnasiet kan söka till fotbollssatsningen som från hösten 2019 finns på kommunens alla tre högstadieskolor samt Nynäshamns gymnasium.

AC Milan Logotyp

På fotbollsprofilen får du chans att satsa på fotboll. Profilen leds av en professionell tränare från AC Milan Academy och du lär dig AC Milans metodik och den italienska fotbollskulturen.

Du tränar i anslutning till ordinarie skoltid och har lektioner såsom teori, videoanalys och italienska språket. Träningarna, som är upp till fem gånger i veckan, är ett komplement till spel med ordinarie lokala klubblag.

Nu på flera skolor i kommunen

Från sommaren 2019 kan elever i årskurserna 6, 7, 8, 9 samt gymnasiet söka till fotbollsprofilerna som finns på skolorna Vanstaskolan, Viaskolan, Gröndalsskolan och Nynäshamns gymnasium. Om du går på en annan skola måste du söka till någon av dessa skolor.

Anmälan

Du anmäler dig här på AC Milans webbplatslänk till annan webbplats. Anmälan till hösten 2019 är öppen 26 juni till och med 9 augusti. Den som skickat in en intresseanmälan kommer att kallas till en uttagning, som hösten 2019 genomförs i samband med höstterminens skolstart.

Sidan granskad 2019-06-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp