Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Vansta
Vansta

Vårdnadshavare

Här hittar du diverse information till dig som är vårdnadshavare.

Riktlinjer för barns vistelsetid

​I Nynäshamns kommun finns riktlinjer att följa angående barns vistelsetid på förskola. Dokumentet kallas "riktlinjer för kö och placering inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet" och finns att läsa i pappersformat eller i en PDF-fil som ligger under fliken "dokument" på denna sida.

Inskolning

På Vansta förskola har vi en inskolningsmodell som pågår i två veckor. Du som förälder bör avsätta tid till detta. När ditt barn har fått plats på förskolan får ni hem ett vykort med tid och datum för inskolningsstarten.

Vi startar inskolningen med en introduktionstimme tillsammans med dig och ditt barn, där ni visas runt i lokalerna, får information och svar på era frågor.

Vi har sedan ett schema som vi använder som mall under inskolningen där barnets vistelsetid på förskolan successivt (steg för steg) ökas. Schemat är dock anpassningsbart och anpassas efter ditt barns behov.

Du får mer information om hur inskolningen går till och vad som kan vara bra att tänka på när barnet börjar på förskolan.

Utvecklingssamtal

​Förskolan och hemmet har utvecklingssamtal minst en gång per läsår.

Utvecklingsdagar

​Förskolan har stängt för utvecklingsdagarfyra dagar per läsår. Information om när de dagarna infaller finns i kalendaruim, som du hittar neders på denna sida.

Utöver detta stänger förskolan kl 16:00 en dag varje månad för APT (arbetsplats träff)

Sidan granskad 2020-06-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp