Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Sunnerby
Sunnerby

Vårdnadshavare

Här hittar du information för dig som är vårdnadshavare.

Förskolan ska vara ett komplement till hemmet och skapa bästa möjliga förutsättningar för varje barn att utvecklas. Förskolans arbete ska därför ske i ett nära samarbete och med öppenhet mellan vårdnadshavare och pedagoger. Den vardagliga kontakten mellan vårdnadshavare och pedagoger är grunden för ett bra samarbete.
Trygghet, trivsel och ett tillitsfullt samarbete med er vårdnadshavare är viktigt för oss. 
Utöver den dagliga kontakten med er vårdnadshavare bjuder förskolan in till föräldramöte under höstterminen och utvecklingssamtal under vårterminen, varje år.

Förskolan har 4 planeringsdagar per  år då vi planerar och utvärderar vår verksamhet. Förskolan är då stängd.

Sjuk- och friskanmälan

Ska ditt barn vara hemma från förskolan ringer ni så tidigt som möjligt och meddelar förskolan. Är förskolan stängd eller om ingen svarar går det bra att prata in på telefonsvararen så lyssnar vi av det så fort vi får tid. Ring dagen innan ditt barn kommer tillbaka och meddela oss även då så vi vet.
Om ditt barn haft feber ska barnet vara hemma en feberfri dag innan barnet kommer tillbaka till förskolan. Har barnet varit magsjuk ska barnet vara hemma symtomfri i 48 timmar innan han eller hon kommer tillbaka. Detta är viktigt för att hålla smittorisken så låg som möjligt och för att ditt barn ska hinna bli ordentligt frisk.
Vid vattkoppor och svinkoppor behöver krustorna torka innan barnet kan komma tillbaka. Det är också viktigt att ni meddelar förskolan om ditt barn är smittat på grund av den höga smittorisken. Läs mer om olika sjukdomar på http://1177.selänk till annan webbplats.

Föräldraledig, ledig eller arbetssökande

​Är du som förälder föräldraledig, ledig eller arbetssökande har ditt barn rätt att gå på förskolan mellan klockan 09:00-15:00. Detta gäller ej klämdagar. Tänk på att ditt barn har rätt till en längre sammanhängande semester någon gång per år.

Vid sjukskrivning

​Om du som förälder är sjukskriven från ditt arbete är det barnets ordinarie vistelsetider som gäller. Barnet får självklart vara ledig eller gå kortare dagar.

Sammanslagning vid jul och sommar

Under jul och sommarledigheter samarbetar förskolorna i Sorunda (Sunnerby, Vika och Fagervik).
En förskola är öppen och pedagogerna tar hand om varandras barn tillsammans med vikarier. Det innebär att barnens ordinarie pedagoger kanske inte arbetar då de tar ut sin semester då.


Sidan granskad 2019-12-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp