Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Skogsnibble
Skogsnibble

Om Skogsnibble

Här får du en första presentation av Skogsnibble förskola

Skogsnibble förskola arbetar för:

att det enskilda barnets utveckling och lärande ska främjas i nära samarbete mellan förskolan och hemmet, samt att ge högsta möjliga kvalitet i den pedagogiska verksamheten utifrån barnens egna val av verksamhet.

Målsättning för Skogsnibble förskola

Leken
Barnet får stort utrymme för leken, såväl vuxenstyrd lek som deras egen lek. I leken bearbetar barnet sin vardag. Leken är inlärning som ger kunskap på längre sikt.

Språket
Vi arbetar medvetet med barnets språkutveckling.

Empati
Genom att vara en förebild lär vi barnen att vara en god kamrat och en god medmänniska. Du ska behandla andra så som du vill bli behandlad själv.

Matematik, naturvetenskap och teknik

På Skogsnibble arbetar vi mycket med matematik, naturvetenskap och teknik. De tre områdena finns med i många av våra vardagssituationer. Målsättningen är att barnen bekantar sig med olika vardagsbegrepp inom de tre områdena och efterhand förstå mer och mer av dess innebörd.

Hälsa, natur och miljö
Vi är ute varje dag, på vår förskolegård eller i skogen. I skogen får barnet möjlighet till rörelse samt att upptäcka och ta hänsyn till djur och natur.

Traditioner
Vi vill på Skogsnibble förskola föra vidare vårt kulturarv så som firandet av julgransplundring, påsk, midsommar, advent, lucia och jul. Vi vill även skapa Skogsnibbles egna traditioner.

Grön flagg
Vi på Skogsnibble vart grön flagg certifierade hösten 2017 efter att ha jobbat med tre olika teman: livsstil & hälsa, kemikalier och närmiljö. Just nu håller vi på att arbeta fram tre nya teman att arbeta efter.

 

Vår strävan är att skapa en trygg, utvecklande och rolig miljö för barnet att vistas i och även för föräldrar att lämna sina barn till. Det ska vara roligt att gå till Skogsnibble förskola

Sidan granskad 2018-06-08

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp