Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Rumba
Rumba

Om Rumba

Rumba ligger i norra Nynäshamn och ligger omgiven av mycket skog och vacker natur och även nära till havet. Vår egna gård erbjuder mycket aktiviteter och vi har också en "egen" skog. I det närliggande bostadsområdet finns också många lekparker. I verksamheten finns det mycket material som är återbrukat och ostrukturerat material.

På Rumba förskola arbetar vi med pedagogisk dokumentation som är ett arbetsverktyg som kan användas för att följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. Det handlar om att dokumentera det som händer mellan barn, vuxna och miljön i verksamheten, till exempel med hjälp av foto, film, penna och papper. Vi jobbar också projektinriktat vilket innebär att vi observerar barnens intressen och utifrån det anpassar innehållet i verksamheten med ett specifikt projekt. som t ex rörelse, mönster, hastighet.

Återbruksmaterial och ostrukturerat material används på Rumba förskola. Materialet väcker den kreativa lusten hos barnen och låter dem skapa utan att det behövs en färdig idé om resultatet. Barnen får skapa, experimentera och utforska olika materials potential och mångfald.

Sidan granskad 2020-02-06

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp