Lyssna på sidan Lyssna
Midgård
Midgård

Om Midgård

På Midgård har vi ett tätt samarbete mellan avdelningarna och barnen i de olika åldrarna träffas både utomhus, inne på vårt lilla torg och även på Stora torget som är våra gemensamma utrymmen. Vi arbetar med hållbar framtid som gemensamt tema med Rumba förskola och erbjuder våra barn återbrukat och ostrukturerat material samt mycket utevistelse.

Hållbar Framtid - ett gemensamt tema.

På Midgårds förskola har vi ett gemensamt tema tillsammans med Rumba förskola om Hållbar Framtid.

Genom att använda återbruk och spill av restmaterial ser vi som ett sätt att arbeta med miljöfrågor och hållbar framtid i fokus. Vi vill arbeta ansvarsfullt och respektfullt gentemot människa, miljö, natur och kultur. Återbruksmaterial är ting som kan användas på ett sätt som det kanske från början inte var tillverkad för och oftast kan det användas flera gånger som ex. kakelplattor, glasspinnar och knappar, som också är så kallat ostrukturerat material. Det främjar barnens kreativitet och fantasi.

Hur ser en dag ut?

Förskolan öppnar 06:30 på Stora torget. 07:30 serveras frukost där barnen får ta själva i vår buffé. Alla barnen äter tillsammans oavsett avdelning. Efter frukosten går vi ut (på vinterhalvåret är vi ibland inne en stund och kommer ut till 08:30) och är ibland ute fram till lunch. En grupp barn brukar gå in på förmiddagen för att få vara i ett mindre sammanhang och göra något tillsammans, som t ex kan ha något med avdelningens projekt att göra. Loke och Oden äter lunch 10:45 och efter det är det vila. Tor äter lunch 11:45. Vid 14:00 är det mellanmål och efter det går vi ut. Beroende på årstid är vi antingen ute till stängning eller går in tidigare när det blir mörkt. Förskolan stänger 18:00.

Sidan granskad 2019-06-28

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp