Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Midgård
Midgård

Välkommen till Midgårds förskola

Midgård förskola ligger i centrala Nynäshamn med närhet till kommunikation med buss och tåg. Förskolan och gården totalrenoverades 2014- 2015 och verksamheten i den renoverade byggnaden har varit i drift sedan augusti 2015. Förskolan består av tre avdelningar Loke, Oden och Tor.

Förskolan är för många barn den första grupp som de får möta utanför hemmet. På Midgårds förskola fyller vi barnens livsryggsäck med erfarenheter av att lära tillsammans med andra. Förskolan har ett viktigt demokratiskt uppdrag. Barnen ska få erfarenhet av att leva samhällets demokratiska värden tillsammans med andra barn och vuxna. På vår förskola har vi ett aktivt värdegrundsarbete som vi dagligen reflekterar kring.

Vi på Midgård vill erbjuda barnen lärmiljöer med ett rikt material där barn kan mötas i grupp och samspela. Vi försöker använda oss av återbrukat och ostrukturerat material för att ta tillvara på jordens resurser och utmana barnens fantasi. Vi jobbar i projekt där vi vill ta vara på barns inflytande och använder oss av pedagogisk dokumentation som verktyg för att utveckla och anpassa verksamheten för varje barngrupp.

Vi har en sovaltan som är vind och regnskyddad men inte isolerad. De barn som ska sova, kryper ner i sovsäckar eller under en filt på en säng. Den friska luften gör att många barn sover mycket bättre i sovaltanen än i sängen inomhus. Smittorisken minimeras och barnen bygger upp sitt immunförsvar.


Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp