Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Fagervik
Fagervik

Om Fagervik

Fagerviks förskola har en härlig miljö runtomkring sig med många möjligheter till olika aktiviteter i naturen.

Förskolan består av fem avdelningar och en stor och ljus matsal med en härlig grönskande gård runtomkring sig. Utanför gården ligger både skog, vatten och åkrar som tillsammans skapar en ljuvlig miljö att vistas i.

Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor som ger en röd tråd genom hela förskolan. Fagerviks förhållningssätt präglas av våra värdeord som bygger på vår värdegrund. Vi vill att både barn och vårdnadshavare ska känna sig välkomna, trygga och respekterade.

Vi jobbar med projektinriktat arbetssätt där vi vill ta vara på barnens intressen. Vi undersöker och fördjupar oss i projektet tillsammans och använder oss av pedagogisk dokumentation som verktyg för att utveckla och anpassa verksamheten efter varje projekt och barngrupp.

Vi på Fagervik vill erbjuda barnen en inspirerande lärmiljö med ett rikt material där barnen kan mötas i olika gruppkonstellationer och samspela med varandra. För att skapa inspirerande lärmiljöer finns det mycket material som är återbrukat och ostrukturerat. Detta material erbjuder större möjligheter att utforska och använda mångsidigt i verksamheten. En stor kartong kan både vara en säng, en båt eller ett byggmaterial.

Vi ser alla barn som kompetenta och vi skapar meningsfulla sammanhang där vi har en tillit till barnens kunskaper och förmågor. Vi vill skapa förutsättningar för att barnen ska bli sitt "bästa jag" i olika sammanhang. Förskolan ska vara rolig, inspirerande och trygg plats för barnen att vistas i, samt för utveckling och lärande. 

Våra avdelningar ligger i anslutning till varandra vilket skapar ett nära samarbete när det gäller den pedagogiska verksamheten och för att skapa trygghet för barnen. Då kan barnen lära känna fler pedagoger i ett lustfullt och tryggt utforskande.

Vi på Fagervik vill arbeta ansvarsfullt och respektfullt gentemot människa, miljö och natur. Därför arbetar vi mot en kemikaliesmart förskola. Detta gör att vi tänker på vilket material som används på förskolan som vid lek, matsituation och vid städning.

Med vårt intresse för natur, miljö och ekologi har Fagervik certifierat sig som en Grön flagg förskola. Detta innebär att vi arbetar med ett handlingsinriktat miljöarbete och verkar för en hållbar utvecklingen i den dagliga verksamheten. Det känns naturligt för oss pedagoger att arbeta för en hållbar framtid tillsammans med barnen som är vår framtid.

"Världen behöver en ny berättelse. En positiv historia om möjligheten att blomstra på vår vackra planet. Om möjligheten att förvalta naturen och hela planeten genom påhittighet och ödmjukhet"
(Rockström J, Klum M, 2014)

Utsikt över Fagersjön

Utsikt över Fagersjön

Sidan granskad 2020-06-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp