Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Fagervik
Fagervik

Välkommen till Fagerviks förskola

Norr om Nynäshamn, mitt i skogen och med gångavstånd till Fagersjön i Sorunda, ligger förskolan Fagervik

Här arbetar pedagogerna för att skapa positiva förutsättningar för att ge alla barnen chans till att få utveckla sina förmågor och för att bli sitt "bästa jag" i samspel med andra.

Vi pedagoger anser att förskolan är barnens arena i samhället, där barn är samhällsmedborgare och förskolan en plats där vuxna och barn bygger en gemensam verksamhet som vilar på demokratins grunder.

Förskolan Fagervik har naturen runt omkring sig vilket ger möjligheter till aktiviteter och rörelser, samt få uppleva djur och natur. Vi har dessutom en stor gård med mycket utrymme för lek och utforskande. Dessutom odlar vi både grönsaker och växter på gården med barnen.

Vi jobbar i projekt där vi vill ta vara på barns inflytande och använder oss av pedagogisk dokumentation som verktyg för att utveckla och anpassa verksamheten för varje barngrupp. Vi vill erbjuda barnen inspirerande lärmiljöer med ett rikt material där barnen kan mötas i grupp och samspela med varandra

  • Åtgärder på gymnasiet och Vanstaskolan ska trygga inomhusmiljön
    En färsk undersökning av Nynäshamns gymnasium där även Backlura förskola ligger och Vanstaskolan årskurserna F-3 visar att skolorna har fuktskador i fasaderna. För att trygga inomhusmiljön kommer olika åtgärder att vidtas inom kort.
  • Digital lärplattform till skola och förskola
    Nynäshamns kommun har upphandlat den digitala lärplattformen Vklass till alla skolor. Syftet är bland annat att förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmet och att underlätta lärarnas administrativa arbete.
  • Enkät för vårdnadshavare med barn i förskolan
    Nu har vårdnadshavare med barn i förskolan möjlighet att lämna sina åsikter om kommunens förskoleverksamhet genom att fylla i Förskoleenkäten 2019. Enkäten är digital och går att fylla i till och med 21 april.

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp