Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Familjedaghemmet Lilla Snigeln

Familjedaghemmet Lilla Snigeln är ett privat familjedaghem som drivs utifrån det egna hemmet på Mörbyvägen i centrala Nynäshamn. Jag tar emot barn i åldrarna 1-6 år.

Logotyp Lilla Snigeln

Nyckelord i verksamheten är TRYGGHET och UTFORSKANDE.

Varje barn ska känna sig sedd, mött och hörd i en lugn och trygg tillvaro. Med den lilla gruppen som utgångsläge finns goda förutsättningar att hitta det unika i varje barn.

Tillsammans utforskar vi närområden, lekparker, skog och hav. Vi tar med oss frukt eller packar picknick och gör lätt en heldag av våra utflykter. Bär det av till skogs tar vi med oss "skogenlådan" med uppdrag i matematik och naturkunskap eller våra luppar och faktaböcker så vi vet vad vi hittar. Vi arbetar ofta med ett temainriktat arbetssätt.

Närheten till havet gör att picknickkorgen ofta följer med dit. Vad kan vara mer rofyllt än att kasta sten i havet? Eller att rada upp dem och räkna kasten? På våra utflykter promenerar vi mycket men använder oss också av kommunaltrafik och vår stora cykelvagn.

I vår 1000 kvm stora trädgård finns det plats för mycket lek och spring. Vi odlar tillsammans och ser vad som händer med våra frön och med naturen under de olika årstiderna.

Målet är att laga så mycket mat som möjligt från grunden och att erbjuda barnen mycket frukt och grönt. Verksamheten köper till största del in ekologisk kost. Barnen får vara med vid matlagning och tillsammans bakar vi.

Vi finns på sociala media

Du kan även gå in på Familjedaghemmet Lilla Snigeln facebooksida för att titta lite närmare på vad vi gör, det går även bra att ta kontakt med mig därigenom. Föräldrar i barngruppen får även ta del av ett Instagramkonto där fler bilder från verksamheten läggs upp. Är du intresserad av en köplats kan du kontakta Therese Norberg. En ansökan finns också att hitta lite längre ned på denna sida. Varmt välkomna att ta kontakt för mer information!

Gilla oss gärna på

facebooks logotyp
Sidan granskad 2018-05-21
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp