Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Familjedaghemmet Lilla Snigeln

Familjedaghemmet Lilla Snigeln är ett privat familjedaghem som drivs utifrån det egna hemmet på Mörbyvägen i centrala Nynäshamn. Familjedaghemmet tar emot barn i åldrarna 1-6 år.

Logotyp Lilla Snigeln

Nyckelord i verksamheten är TRYGGHET och UTFORSKANDE

Varje barn ska känna sig sedd, mött och hörd i en lugn och trygg tillvaro.

Rörelseglädje och viljan att utforska

Stor vikt läggs vid rörelseglädje och viljan att utforska och upptäcka, och glädjen i att lära sig och att tro på sig själv. Tillsammans utforskar vi närområden, lekparker, skog och hav. Vi tar med oss frukt eller packar picknick och gör lätt en heldag av våra utflykter. Bär det av till skogs tar vi med oss "skogenlådan" med uppdrag i matematik och naturkunskap eller våra luppar och faktaböcker så att vi vet vad vi hittar. På våra utflykter promenerar vi mycket men använder oss också av kommunaltrafik och vår stora cykelvagn. Vi arbetar ofta ur ett temainriktat arbetssätt och Läroplanen för förskolan är en naturlig del av verksamheten.

Verksamheten sker i nära och förtroendefullt arbete med föräldrar och vårdnadshavare.

Verksamheten bedrivs utifrån det egna hemmet i centrala Nynäshamn

Husets nedre plan är inrett till ett enda stort lekrum. Trädgården inbjuder till mycket lek och bus. Där finns sandlåda, lekhus, gungor och rutschkana. I trädgården finns även många olika fruktträd och bärbuskar som barnen kan ta del av.

Matlagning från grunden och ekologiskt

Målet är att laga så mycket mat som möjligt från grunden och att erbjuda barnen mycket frukt och grönt. Till största delen erbjuds barnen ekologiska matvaror. Barnen får vara med vid matlagning och tillsammans bakar vi.

Vision

Visionen är att skapa en miljö där alla barn känner sig sedda och hörda i en lugn och trygg tillvaro. I en nära relation, som den lilla gruppen innebär, hittas möjligheter att se, möta och känna varje barn vilket även ger en bra förutsättning för att fånga upp glädjen att lära. Med den lilla gruppen som utgångsläge ges en god förutsättning att hitta de unika i varje barn.

Ansökan och kö

Verksamheten har en separat egen kö som du ansöker till. En ansökan finns att hitta lite längre ned på denna sida eller kan skickas till dig. Varmt välkommen att ta kontakt för mer information.

Om Lilla Snigel

Familjedaghemmet Lilla Snigeln drivs sedan 2014 av Therese Norberg, utbildad lärare mot yngre åldrar och har tidigare arbetat inom förskola.

Lilla Snigel tar emot barn i åldrarna 1 till och med 6 år.

Öppettider 7-17.

Verksamheten tillämpar maxtaxan.

Sidan granskad 2020-03-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp