Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Campus Nynäshamn
Campus logotyp
Campus Nynäshamn

APL Nynäs

Ett viktigt projekt på Campus Nynäshamn som ska bygga broar mellan näringsliv och utbildning. Broar för nya och utvecklade metoder kring lärande på arbetsplatser för studerande i tre utbildningsnivåer, från Komvux till högre utbildning.

Logga för Europeiska socialfonden

APL Nynäs finansieras av Europeiska socialfonden

Projektidén är att skapa betydligt bättre samverkan mellan utbildning och arbetsliv genom utveckling av metoder för lärande på arbetsplatsen. Det man kallar för VFU på högskolan, LIA på yrkeshögskolan och APL på gymnasiet. Just där i gränssnittet mellan utbildning och arbetsliv finns stora möjligheter till möten som kan skapa innovation. Möten som kan förändra världen.

Under första delen av 2020 jobbar APL Nynäs med att utveckla modeller, metoder och verktyg för samverkan mellan branscher, utbildningsanordnare och myndigheter. Vi gör det för att arbetsmarknaden ska få större tillgång till rätt kompetens. Det handlar om att skapa mervärde för arbetslivet att involvera sig i utbildning.
Om du är företagare och saknar rätt kompetens. Om du vill vara med och bygga nya broar vill vi gärna komma i kontakt med dig för att prata om hur vi kan göra tillsammans.

Sidan granskad 2020-01-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp