Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Campus Nynäshamn
Campus logotyp
Campus Nynäshamn

Campus Nynäshamn har beviljats två utbildningar

Campus Nynäshamn växer så det knakar. Myndigheten för Yrkeshögskolan meddelade under onsdagen att utbildningsanordnaren får en helt ny yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker och förtroendet att fortsätta den sällsynta utbildningen för bryggeritekniker. Det är första gången någonsin som Nynäshamn har två yrkeshögskoleutbildningar samtidigt.

– Vi satsar på yrkeshögskoleutbildningar eftersom det är den skolform som lyckas bäst med att få fram den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Och då det finns en efterfrågan på just solenergitekniker och bryggeritekniker i Nynäshamn och resten av landet är vi stolta att vi har lyckats få utbildningarna till oss, säger Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn.

Två utbildningar

Campus Nynäshamn fortsätter att utvecklas i oförminskad takt. Vid årsskiftet bytte skolan namn från Nynäshamns kompetenscentrum till Campus Nynäshamn, bland annat för att stärka kopplingen till det lokala näringslivet. Nu utökas utbudet av utbildningar. Myndigheten för Yrkeshögskolan gav under onsdagen beskedet att utbildningsanordnaren får en helt ny tvåårig yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker. Samtidigt får Campus Nynäshamn förtroendet att fortsätta den sällsynta tre terminer långa utbildningen för bryggeritekniker som startade första gången hösten 2018 i Nynäshamn.

"Vi har anledning att fira"

– Den solcellsrelaterade arbetsmarknaden är en framtidsbransch i stort behov av utbildad arbetskraft med rätt kompetens och en bryggeritekniker är en efterfrågad yrkesperson som behövs för att producera kvalitetsöl. Så i dag har både vi och arbetslivet anledning av fira, säger Lasse Sahlin.

Startar hösten 2020

Utbildningarna startar hösten 2020. Utbildningen för solenergitekniker kommer endast att finnas på två andra platser i landet förutom Nynäshamn. Samma sak gäller för bryggeriteknikerutbildningen. Utbildningarna i Nynäshamn är de enda i Stockholms län.

Ansökan till utbildningarna

På den här sidan finns mer information om utbildningarna och hur du lämnar intresseanmälning. 

Text: Åsa Ericsson

Sidan granskad 2020-01-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp