Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Campus Nynäshamn
Campus logotyp
Campus Nynäshamn

Bryggeritekniker

Vill du bli en efterfrågad bryggeritekniker som bidrar med kvalitativa produkter till en växande marknad för upplevelser inom dryckeshantverk?

Bryggeriteknikerutbildningen med start den 17 augusti 2020 är nu klar med antagning och alla platser är fyllda.
Utbildningen kommer att starta igen under hösten 2021 och mer information om ny ansökningstid kommer att meddelas under våren 2021.

Se filmen från digitala öppna huset 16 april

Behörighet och ansökan

Startdatum: 2020-08-17
Slutdatum: 2022-02-18

Heltidsutbildning på deldistans med seminarieträffar. 1 veckas studier motsvarar 5 YH-poäng, totalt 66 veckor ger 330 poäng, 32 utbildnings-platser.

Utbildningen varar i ca 1,5 år och leder till en yrkeshögskoleexamen, motsvarande SeQF-nivå 5.

Behörighetskrav: Slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande alternativt reell kompetens och förmåga att klara utbildning och yrkesroll.

Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig undervisning på svenska.

Alla betyg eller intyg som du skickar in till oss ska vara skannade från originalhandlingar. För dig som saknar avslutad gymnasieutbildning, beskriv din reella kompetens i ett CV och bifoga den istället för betyg tillsammans med ditt personliga brev. Ditt personliga brev ska främst beskriva varför du är intresserad av utbildningen. Varför är du intresserad av bryggeribranschen? Har du erfarenhet av att brygga öl? Om ja, beskriv dina erfarenheter.

Utbildningen är avgiftsfri och studiestödsberättigande.

Grund för urval: Betygspoäng

Sista ansökningsdag är den 14 juni 2020!

Bild för Bryggeritekniker

Utbildningen ger dig den kompetens du behöver för att jobba på ett bryggeri med produktion av kvalitetsöl.

Som bryggeritekniker hanterar, blandar och bereder du råvaror på ett säkert och korrekt sätt. Du har kunskap om bryggeriprocessen och känner till lagstiftning kring livsmedelshantering. Du har även kunskap om tillverkningsutrustning och hantering av denna. Utbildningen ger dig kompetenser i mikrobiologi, HACCP och företagsekonomi.

Utbilningen innehåller förljande kurser:

  • Bryggeriekonomi, 30 YHP
  • Grundläggande bryggerikunskap, 20 YHP
  • Bryggerinäringen i samhället, 20 YHP
  • Bryggeriprocessen, 60 YHP
  • Bryggeriteknik, 40 YHP
  • Examensarbete, 30 YH
  • Kvalitet, säkerhet, miljö, 20 YHP
  • LIA - Lärande i arbete 1, 40 YHP
  • LIA - Lärande i arbete 2, 40 YHP
  • Mikrobiologi och hygien, 30 YHP

Har du frågor, kontakta oss på campus@nynashamn.se, eller direkt till utbildningsledare Mattias Davidsson, mattias.davidsson@nynashamn.se

Sidan granskad 2020-06-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp