Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Restaurangutbildning

Vill du bli efterfrågad i en spännande bransch som växer och utvecklas? Utbilda dig till kock i vår restaurangutbildning i matlagning och servering!

Restaurangkock

Efter utbildningen kan du arbeta inom både kök och matsal på restauranger och storkök. Du lär dig moderna och traditionella matlagningsmetoder som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Du lär dig också serveringstekniker med service och bemötande för att på bästa sätt kunna ta hand om din gäst i matsalen. Grundläggande kunskaper inom hygien och livsmedel & näringslära samt drycker och ansvarsfull alkoholservering ingår också i utbildningen. Utbildningen innehåller en del teoretiska delar men är till största delen praktisk.

Utbildningens kurser:

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang/livsmedel, 100 poäng
  • Service och bemötande, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Servering 1, 100 poäng
  • Servering 2, 200 poäng
  • Drycker och ansvarsfull alkohol servering, 100 poäng

Summa total 1300 poäng

Förkunskapskrav är motsvarande svenska som andraspråk, grundläggande kurs, delkurs 2.

20 utbildningsplatser.

Kurstid är augusti till juni.
Kursstart är 10 augusti 2020

Utbildningen är avgiftsfri och studiestödsberättigande.

Sista ansökningsdag är 31 maj 2020!

Sidan granskad 2020-04-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp