Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
Campus Nynäshamn
Campus logotyp
Campus Nynäshamn

Ansökan

Ansökan som avser grundläggande och gymnasial utbildning för hösten 2020. Observera att Webbansökan är endast öppen under sökperioden enligt nedan:

Höstens kurser 2020

Höstens kursutbud kommer att öppnas den 10 juli till och med den 4 augusti för kurser där det finns platser kvar.

Betygsprövning

Det är inte möjligt att läsa om kurser som du blivit godkänd i. För att höja betyg hänvisas du att göra prövning.

Prövning innebär att dina kunskaper i en hel kurs bedöms och betygssätts utifrån de nationellt fastställda kunskapskraven i Skolverkets ämnesplaner/ kursplaner. Du kan pröva i kurser på grundläggande och gymnasial nivå och i svenska för invandrare (SFI).

Du kan göra betygsprövning som vuxen från och med den 1 juli det år du fyller 20. Du som har avslutat gymnasieskolan med ett slutbetyg, ett examensbevis eller ett studiebevis kan göra en prövning oavsett hur gammal du är.

Utländska betyg

Om du har en utländsk utbildning ska du skicka dina betyg till Universitets- och högskolerådet för att få veta vad din utbildning motsvarar i det svenska utbildningssystemet.

Vart skickar jag mina utländska betyg på gymnasienivå?
Du skickar dina utländska gymnasiebetyg till Universitets- och högskolerådet (UHR). Du kan ansöka om en förhandsbedömning för att få veta vad din utbildning motsvarar i Sverige.

Vart skickar jag mina utländska betyg på högskole- och universitetsnivå?
Du skickar dina utländska betyg till Universitets- och högskolerådet (UHR).

Sökande från annan kommun

Om du vill studera i Nynäshamn måste din ansökan gå genom din hemkommun.

Är du folkbokförd i annan kommun men vill studera i Nynäshamn ska du lämna din ansökan till hemkommunen som ska ta ställning till om den vill betala för din utbildningsplats. Ansökan behandlas inte förrän den är påskriven av din hemkommun.

Tänker du folkbokföra dig i Nynäshamn ska det anges på ansökningsblanketten. Din ansökan behandlas så snart du kompletterat med ett personbevis som intygar att du är folkbokförd i Nynäshamn.

Studier i annan kommun

Är du folkbokförd i Nynäshamn men vill studera i annan kommun än Nynäshamns kommun, ska du när du ansöker till studier alltid lämna ansökan till Campus Nynäshamn. Din ansökan behandlas normalt tillsammans med och vid samma datum som ansökningar för utbildning på Campus Nynäshamn.

Du är välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att göra en individuell studieplan. Nynäshamns kommun har begränsade resurser för att bevilja studier i annan kommun. Urval och prioritering till vuxenutbildning görs i enlighet med Skolverkets riktlinjer som bygger på Skollag (2010:800) och Förordning (2011:1108) om vuxenutbildning.

Sidan granskad 2020-06-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp